Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.05.2022 09:30

V S. Ľupči pribudla nová ferrata, Horehronie obohatí jazda cyklorikšou


Na snímke elektrické kolobežky, ktoré návštevníkom Slovenskej Ľupče uľahčia pohyb po atrakciách v obci a jej okolí. Snímka zdroj: (tasr).


Oblastné organizácie cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko a Región Horehronie otvorili v utorok na hrade v Slovenskej Ľupči v okrese Banská Bystrica tohtoročnú letnú turistickú sezónu. Jej súčasťou budú i viaceré novinky, ako napríklad ferrata na Driekyňskej skale či jazda cyklorikšou v Hronci.


"Na tento rok sme chceli doplniť ponuku pre návštevníkov Slovenskej Ľupče a širšieho regiónu. Veľmi populárny je hrad Ľupča, ale je tu aj mnoho ďalších aktivít, ktoré môžu ľudia vyskúšať," uviedol riaditeľ OOCR Stredné Slovensko Jiří Pěč. Pohyb po obci a okolí návštevníkom uľahčia nové elektrické kolobežky, ktoré si budú turisti môcť požičať v priestoroch informačného centra.

Novinkou v Slovenskej Ľupči je ferrata Driekyňa, ktorá pribudla v lokalite známej ako Driekyňská skala. "V súčasnosti je dokončená prvá etapa, sú tam trasy obťažnosti C a D. Pripravené máme aj rozšírenie do ďalších etáp, uvidíme, ako rýchlo sa nám to bude dariť," priblížil Pěč s tým, že potrebnú ferratovú výstroj si budú môcť návštevníci zapožičať v informačnom centre.

Do tohtoročnej letnej turistickej sezóny novinky pripravila i OOCR Región Horehronie. "Medzi najväčšie novinky horehronskej letnej sezóny patria tandemový bicykel a cyklorikša v Hronci a elektrické kolobežky, ktoré budú jazdiť až k vyhliadkovej veži Horné Lazy nad Breznom," priblížila riaditeľka OOCR Petra Ridzoňová Hlásniková.

Okrem terénnych elektrických kolobežiek sa návštevníci Brezna môžu tešiť aj na komentované prehliadky mestom, ktoré budú tento rok obohatené o vstup do mestskej veže. "Otvorená bude v júli. Budú v nej stále interaktívne expozície aj názorná izba zvonára," uviedla Hlásniková.

Súčasťou tohtoročnej turistickej ponuky v oboch regiónoch budú i tradičné podujatia, medzi tie najobľúbenejšie patria napríklad Kráľovská svadba na Pustom hrade či preteky na cyklodrezinách v Hronci. Pokračovať bude aj široká ponuka zážitkových vlakov. "K tým tradičným pribudne aj špeciálna novinka, ktorá bude spojená aj s prenocovaním a stravou priamo vo vlaku," prezradil Pěč.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2022
Cyklobusom do 4 lokalít v okolí Banskej Bystrice
Aj tento rok sa môžu priaznivci turistiky a cykloturistiky tešiť na tradičné letné autobusy, ktoré pripravuje oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko v spolupráci s partnermi. Už najbližšiu sobotu 14. mája začína premávať Cyklobus a Turbus.
viac
23.06.2022
Vinárske pivničky na strednom Slovensku sa otvoria aj tento rok
O pár dní odštartuje na strednom Slovensku veľká oslava vína. Od piatku do soboty (24.-25.6) budú môcť návštevníci Hontianskej a Veľkokrtíšskej vínnej cesty degustovať vína z viac ako 30-tich zapojených vinárstiev.
viac
05.12.2022
Na Horehroní otvorili zimnú sezónu, prinesie legendárny vlek i ľadové mestečko
Viacdňový Horehronie skipass, ľadové mestečko či exteriérové klzisko priamo na námestí v Brezne sú lákadlá, ktoré pripravila pre návštevníkov tohtoročnej zimnej sezóny Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.
viac
22.06.2023
Hontianska vínna cesta umožní nahliadnuť do 31 malých pivníc
Po 31 pivniciach Hontianskej vínnej cesty sa môžu v piatok (23. 6.) a v sobotu (24. 6.) vydať všetci milovníci dobrého vína. Pivnice, ktoré sú inak počas roka verejnosti neprístupné, ležia na trase od Krupiny až po Dudince.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %