Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.12.2019 11:10

Vianočný stromček rozsvietili s Mikulášom desiatky ľudí


Ilustračná snímka (tasr)


Vianočný stromček na Hurbanovom námestí v Bojniciach na prvú adventnú nedeľu spoločne rozsvietili s Mikulášom, čertom a anjelom i desiatky obyvateľov a návštevníkov mesta.


Adventné obdobie v kúpeľnom meste spestria i ďalšie podujatia, ktoré pripravilo Kultúrne centrum Bojnice, Slovenské národné múzeum- Múzeum Bojnice, Národná zoologická záhrada Bojnice či občianske združenie Naše Bojnice.       

Rozsvieteniu vianočného stromčeka a prvej sviece na adventnom venci na námestí predchádzalo vianočné predstavenie s príchodom Mikuláša, program v centre spestrila i Detská ľudová hudba zo Základnej umeleckej školy v Bojniciach. "Na budúcu nedeľu, 8. decembra, sme pripravili adventný koncert v Kostole Sedembolestnej Panny Márie v Dubnici, 15. decembra to bude divadelno-hudobný program Vianočné tajomstvo v sále kultúrneho centra, 17. decembra príde do Bojníc koncertovať Veronika Rabada so skupinou a na 19. decembra sme pripravili rozprávku pre malých a veľkých Svetielkovo," priblížila riaditeľka Kultúrneho centra Bojnice Emília Belianska.

Advent v meste spestria i Vianoce na zámku, ktoré tento rok priblíži i zvyky počas adventu. Voňavé ihličie či vianočné dekorácie čakajú na návštevníkov Slovenského národného múzea - Múzea Bojnice od 6. decembra do 5. januára 2020. Mikuláš navštívi i zvieratá v bojnickej zoo, a to 7. decembra. Zoologická záhrada okrem toho pripravila pre svojich návštevníkov aj večerné komentované prehliadky expozície, ktoré sa uskutočnia 6., 13., 20. a 27. decembra.       

Atmosféru Vianoc opäť priblíži aj Bojnický kračún. Už šiesty ročník festivalu občianskeho združenia Naše Bojnice prinesie do Bojníc 20. a 21. decembra remeslá, atrakcie, folklór či gastronómiu.       

"Mesto ozvláštnili i nové prvky vianočnej výzdoby, ide napríklad o medvede na sídlisku Lúčky, či hviezdy na Hurbanovom námestí," prezradil primátor František Tám.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2018
Gelnica pripravila počas adventu a sviatkov viacero podujatí
Počas adventného aj silvestrovského obdobia pripravilo mesto Gelnica pre obyvateľov viacero podujatí. Okrem zapaľovania sviečok na adventnom venci nebudú chýbať Mikuláš, vianočný koncert či športové podujatia. Pre TASR to povedal primátor Gelnice Dušan Tomaško.
viac
06.12.2018
Do Žiliny prišiel Mikuláš a potešil najmenších
V predvečer svätého Mikuláša zavítala do Žiliny milá návšteva. Ako každý rok, aj tento prišiel do nášho mesta Mikuláš, aby rozdal malým deťom sladkosti a pomohol rozsvietiť vianočný stromček.
viac
08.01.2020
V B. Bystrici by v tomto roku malo pribudnúť 160 polopodzemných kontajnerov
Zber vianočných stromčekov od nádob na zber komunálneho odpadu sa v Banskej Bystrici začal už 6. januára a až do 9. februára sa budú zbierať raz týždenne. Od 10. februára priebežne podľa potreby.
viac
30.11.2020
Na Hlavnom námestí rozsvietili vianočný stromček
Na bratislavskom Hlavnom námestí v nedeľu večer rozsvietil primátor hlavného mesta Matúš Vallo vianočný stromček. Tento rok je ním 17-ročná a 12 metrov vysoká jedľa biela, ktorú mestu darovala rodina z bratislavskej Karlovej Vsi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %