Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.11.2022 03:55

Vianočné osvetlenie v meste zdražovanie energií neovplyvní


Ilustračná snímka: TASR


Vianočné osvetlenie v Banskej Bystrici zdražovanie cien energií neovplyvní. TASR to v piatok potvrdila hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.


Pripomenula, že samospráva má aktuálne prostredníctvom súťaže cenu elektrickej energie na roky 2022 až 2023. To podľa hovorkyne pre mesto predstavuje stabilitu plánovania výdavkov na elektrinu vo všeobecnosti. "V porovnaní s aktuálnymi vysokými cenami je pre Banskú Bystricu situácia pomerne priaznivá," spresnila. Dodala, že z tohto dôvodu nebudú musieť pristúpiť k žiadnym obmedzeniam v súvislosti s osvetlením a ani s elektrickou výzdobou. "Na druhej strane, vianočnú výzdobu tvoria LED komponenty s veľmi nízkou spotrebou elektrickej energie," podotkla.       

Ako informovala, od 1. do 26. decembra budú k dispozícii trhové stánky a od 6. do 22. decembra sa uskutoční príležitostný trh s ponukou remeselných výrobkov. "Banskobystričania sa môžu tešiť na kultúrny program, rozsvietenie vianočného stromčeka už tradične, 6. decembra, na Mikuláša," uviedla s tým, že súčasťou trhov bude po dvoch rokoch aj Primátorský punč. Naplánovali ho na 20. decembra. Hovorkyňa konštatovala, že podrobnejšie informácie o tohtoročných vianočných trhoch poskytne mesto v ďalších dňoch.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2018
Na Luciu budú súbory Urpín a Radosť vymetať kúty mesta od zlých síl
Námestie SNP bude počas tohtoročných Banskobystrických Vianoc zdobiť tentoraz vianočný strom zo sídliska Fončorda, z Moskovskej ulice. Mesto ho plánuje inštalovať v utorok ráno (27. 11.), rozsvieti ho však, ako je už tradíciou, až na Mikuláša.
viac
11.11.2022
Vianočné osvetlenie v meste zdražovanie energií neovplyvní
Vianočné osvetlenie v Dudinciach v Krupinskom okrese zdražovanie cien energií neovplyvní. Potvrdila to Monika Sliacka zo sekretariátu dudinského primátora.
viac
18.11.2022
Prešov sa ladí do vianočných farieb
Centrum mesta Prešov v priestore pred Konkatedrálou sv. Mikuláša už zdobí veľký vianočný stromček. Smrek z Ulice 17. novembra má približne 15 metrov a stane sa jednou z dominánt tohtoročnej vianočnej výzdoby v meste.
viac
02.12.2022
K ekologickejším Vianociam prispejú návštevníci trhov kúpou hrnčeka
K ekologickejším Vianociam môžu prispieť všetci návštevníci, ktorí od 1. decembra zavítajú na vianočné trhy v Banskej Bystrici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %