Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
17.08.2021 04:00

Vranov nad Topľou odkúpi pozemok od štátu, chce stavať križovatku


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Vranov nad Topľou odkúpi od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR pozemok pri centre voľného času (CVČ). Rozhodli o tom v utorok poslanci mestského zastupiteľstva. Jedným zo zámerov samosprávy je postaviť na mieste okružnú križovatku.


„Už niekoľko rokov rokujeme s MPSVR o odkúpení pozemku pri centre voľného času, teraz nám predložili ponuku, zaslali nám zmluvu, máme ju pripravenú na podpis,” uviedol v súvislosti s jedným z dvoch rokovacích bodov primátor mesta Ján Ragan s tým, že odkúpením predmetného pozemku bude mať mesto vo svojom vlastníctve celú plochu pred CVČ. Ako priblížil, v území by samospráva následne vybudovala okružnú križovatku, nástupištia pre autobusy, presunula tam workoutové ihrisko, prípadne doplnila parkovacie miesta. O konečnom využití priestoru však budú na základe štúdie, ktorú Ragan avizoval vypracovať, rozhodovať mestskí poslanci.

Cenu za pozemok s rozlohou 600 štvorcových metrov stanovil znalecký posudok na 31 500 eur. Sumu bude potrebné uhradiť do 60 dní po podpise zmluvy, Ragan preto tiež avizoval následnú úpravu rozpočtu mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.10.2017
Mestské zastupiteľstvo schválilo tretiu etapu rekonštrukcie centra mesta
Na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (5. 10. 2017) poslanci schválili návrh na realizáciu a financovanie stavby „URBANISTICKO – ARCHITEKTONICKÁ ÚPRAVA CENTRA MESTA – 3. ETAPA“.
viac
14.05.2021
Projekt výstavby mestských bytových domov je v ďalšej etape
Projekt výstavby troch mestských bytových domov na Kalinčiakovej ulici v meste Vranov nad Topľou je v novej etape.
viac
04.11.2021
Vranov nad Topľou chce zaviesť bezplatnú MHD
Mesto Vranov nad Topľou by od budúceho roka chcelo pre svojich obyvateľov zaviesť bezplatnú mestskú hromadnú dopravu (MHD). Samospráva predpokladá, že by týmto krokom znížila počet motorových vozidiel v uliciach.
viac
16.11.2021
Mesto chce znížiť energetickú náročnosť MsÚ i ZUŠ
Samospráva mesta Vranov nad Topľou by chcela znížiť energetickú náročnosť budov mestského úradu (MsÚ) a základnej umeleckej školy (ZUŠ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %