Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.05.2023 11:40

Za nového predsedu združenia zvolili primátora Partizánskeho J. Božika


Na snímke nový predseda ZMOS Jozef Božik. Snímka zdroj: (tasr).


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude v nasledujúcich štyroch rokoch viesť primátor Partizánskeho Jozef Božik.


Za predsedu strešnej organizácie miest a obcí ho v druhom kole zvolili účastníci snemu, ktorý sa koná v Bratislave 23. a 24. mája. Potvrdila to poverená ústredná riaditeľka kancelárie združenia Zuzana Špačeková.

O funkciu predsedu sa uchádzalo osem kandidátov spomedzi primátorov a starostov. Do druhého kola postúpil spolu s Božikom aj starosta obce Zborov nad Bystricou Juraj Hlavatý. Božik nahradí vo funkcii šéfa ZMOS-u primátora Liptovského Hrádku Branislava Trégera.

Súčasťou snemu sú aj voľby členov kontrolnej komisie. O päť voľných miest sa uchádza 21 primátorov a starostov. V závere budú delegáti schvaľovať uznesenia 34. snemu vrátane priorít na najbližšie obdobie.

Nový šéf ZMOS-u Božik je od roku 2010 primátorom mesta Partizánske. Je tiež dlhoročným poslancom Trenčianskeho samosprávneho kraja. V kraji zastáva od roku 2017 aj funkciu podpredsedu. Od augusta 1994 do augusta 2012 bol členom politickej strany HZDS. Od septembra 2012 je nestraník. Kandidoval ako doterajší podpredseda združenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.09.2018
Ocenenie spolupráce medzi ZMOS a SMO ČR pri príležitosti 100. výročia vzniku ČSR
Mimoriadny snem nášho partnerského združenia Svazu měst a obcí České republiky nebol len o aktuálnych témach českých miest a obcí, ale aj o ocenení spolupráce medzi našimi partnerskými združeniami.
viac
21.05.2019
ZMOS požaduje modernú samosprávu a zodpovedné riešenia
Takmer 1 300 starostov a primátorov sa zíde na rokovaní v poradí 30. snemu Združenia miest a obcí Slovenska. Dvojdňové rokovanie najvyššieho orgánu ZMOS bude zároveň prvým snemom od jesenných komunálnych volieb. Preto jeho súčasťou bude aj voľba predsedu združenia.
viac
24.04.2023
Na post predsedu ZMOS je osem kandidátov
O post predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), ktorého budú voliť na májovom sneme (23. - 24. 5.), sa uchádza osem kandidátov. Informovala o tom poverená ústredná riaditeľka kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková.
viac
23.10.2023
Predseda ZMOS Jozef Božik na slávnostnom sneme Matice slovenskej
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor mesta Partizánske Jozef Božik sa zúčastnil na slávnostnom sneme Matice slovenskej, ktorá si pripomína 160. výročie založenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %