Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.11.2021 01:25

Zlaté Moravce získali dotáciu na výstavbu novej kompostárne


Snímka zdroj: Zlate Moravce info


Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok z Ministerstva životného prostredia SR na vybudovanie novej kompostárne. Výška dotácie predstavuje 1.985.216 eur, päťpercentné spolufinancovanie mesta dosiahne 104.485 eur.


Termín vybudovania kompostárne zatiaľ nie je stanovený, informovala radnica. Hlavným cieľom projektu je výstavba kompostárne, v ktorej sa bude zhodnocovať biologicky rozložiteľný komunálny odpad z údržby parkov, cintorínov, mestskej zelene, zo záhrad obyvateľov a kuchynský biologicky rozložiteľný odpad z domácností a školských zariadení. Pozemok, na ktorom bude umiestnená nová kompostáreň, sa nachádza v areáli skládky komunálnych odpadov.       

„V rámci projektu sa uskutoční aj nákup technológie a zabezpečenie strojov na zhodnocovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu,“ povedala vedúca Oddelenia strategických činností na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach Miroslava Kováčová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2018
Mesto chce získať dotáciu na výstavbu nového športoviska
Mesto Zlaté Moravce plánuje postaviť nové športovisko v areáli Základnej školy na Mojmírovej ulici. Na jeho výstavbu chce získať financie z programu Úradu vlády SR zameraného na podporu športu.
viac
24.03.2021
Vďaka kompostárni budú zhodnocovať niekoľkonásobne viac BRO
Mesto Veľké Kapušany v okrese Michalovce uspelo so svojím projektom kompostárne vo výzve v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia.
viac
14.02.2022
Zlaté Moravce sa chcú uchádzať o dotáciu na výstavbu vnútroblokov
Mesto Zlaté Moravce sa chce uchádzať o nenávratný finančný príspevok z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na projekt Výstavba vnútroblokov v meste Zlaté Moravce.
viac
08.11.2022
Mesto získalo na novú kompostáreň dotáciu viac ako 2,7 milióna eur
Mesto Kremnica v okrese Žiar nad Hronom získalo na výstavbu novej kompostárne dotáciu vo výške viac ako 2,7 milióna eur. Zhodnocovať sa tu bude aj odpad z okolitých obcí. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informuje samospráva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %