Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.04.2021 08:00

Zmluva o spolupráci pri realizácii Zemplínskej cyklomagistrály


Účastníci zasadania


Vo štvrtok (8. apríla) sa v Zalužiciach v obecnom úrade konalo zasadanie, ktorého výsledkom bolo podpísanie Zmluvy o spolupráci pri realizácii Zemplínskej cyklomagistrály. Tento projekt sa riešil už niekoľko rokov.


Zasadnutia sa zúčastnil predseda Košického samosprávneho kraja Ing. Rastislav Trnka, poslanec NR SR Milan Potocký a  starostovia obcí Hnojné, Jovsa, Kaluža, Klokočov, Kusín, Lúčky,  Vinné a, samozrejme, hostiteľ - starosta obce Zalužice.

Cyklistika zažíva celosvetovo obrovský rozmach a v posledných mesiacoch, keď sme mali všetci trošku toho času navyše, sa to prejavilo ešte viac. Sme radi, že aj v našom regióne sa rozbieha budovanie cyklotrás a otvára sa týmto nový potenciál využitia turizmu.

Prvý úsek Zemplínskej cyklomagistrály medzi obcami Zalužice a Lúčky by mohol byť hotový do konca tohto roka. Ďalšie úseky zemplínskeho okruhu si pre majetkovo-právne vyrovnania vzťahov vyžadujú dlhšiu prípravu.

V najbližšom období kraj vyhlási verejné obstarávanie na prípravu projektovej dokumentácie k výstavbe úseku Zalužice – Lúčky. Takmer šesť kilometrov dlhý úsek s predpokladanými finančnými nákladmi vo výške 600 000 až 800 000 eur by mohol byť podľa slov predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku hotový do konca tohto roka.

Autor: OcÚ Zalužice


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2019
Modra začne s revitalizáciou prírodného kúpaliska
Revitalizácia prírodného kúpaliska Modra-Piesok sa môže začať. Oznámenie o podpísaní zmluvy na realizáciu prvej etapy zverejnili v utorok vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
11.01.2021
Prvú fázu obnovy námestia pred železničnou stanicou ukončili
Prvú fázu obnovy námestia pred železničnou stanicou vo Zvolene ukončili, zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD) sa od nového týždňa vracajú na pôvodné miesto. Iinformoval o tom hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška.
viac
13.04.2021
Prvý úsek Zemplínskej cyklomagistrály by mohol byť hotový do konca roka
Na obecnom úrade v Zálužiciach privítali vo štvrtok (8. apríla) predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku, poslanca NR SR Milana Potockého a tiež starostov obcí Hnojné, Jovsa, Kaluža, Klokočov, Kusín, Lúčky a Vinné.
viac
05.01.2022
KSK pripravuje cyklotrasu Zalužice – Lúčky
Košický samosprávny kraj (KSK) plánuje s využitím eurofondov vybudovať cyklistickú cestičku pri Zemplínskej šírave medzi obcami Zalužice a Lúčky v okrese Michalovce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %