Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
28.10.2021 10:05

ZMOS chystá petíciu za viac volebných obvodov na parlamentné voľby


Ilustračná snímka, zdroj: ZMOS


Združenie miest a obcí Slovenska chystá veľkú petíciu, aby sa na Slovensku nahradil jeden volebný obvod pre parlamentné voľby viacerými volebnými obvodmi. Pre TASR to potvrdil ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS-u Michal Kaliňák.


Zámerom podľa neho je, aby si občania mohli do Národnej rady SR zvoliť poslancov z regiónov, ktorých poznajú a ktorí dokážu riešiť potreby konkrétnej časti Slovenska. Potreba mať v parlamente poslancov, ktorí sú z jednotlivých regiónov Slovenska a rozumejú im, sa podľa Kaliňáka ukázala aj teraz pri návrhu viacerých reforiem. "Je veľká potreba, aby regióny mali svoje reálne a adekvátne zastúpenie v parlamente," poznamenal. Aký počet volebných obvodov by ZMOS považoval za dostačujúci, bude predmetom najbližších rokovaní. Vedenie združenia sa dohodlo, že do najbližšieho predsedníctva doladí detaily, akým spôsobom petíciu zorganizuje, vrátane jej textácie. Kaliňák predpokladá, že petíciu spustia s podporou miest a obcí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2016
Komu to vyhovuje?
Nielen skutkami, či symbolmi, ale aj slovami a tiež ochranou zlých pravidiel je možné ublížiť. Kým dobrým skutkom pomôžeme, zlým vieme poškodiť. Ukázať prstom číslo 1 je iné ako ukázať prostredník.
viac
16.11.2016
Zoberme to jedným metrom
O rok nás čakajú ďalšie voľby do orgánov samosprávnych krajov. Poslanci Národnej rady SR majú k tejto téme na rokovacích stoloch novely príslušných zákonov. Aj preto sa medzi politikmi opäť začína diskutovať o postavení vyšších územných celkov, záujme voličov o voľby krajských poslancov a županov.
viac
13.05.2019
Vznikla petícia za zrušenie jedného volebného obvodu pre voľby do NRSR
Slovensko potrebuje toľko volebných obvodov, koľko má krajov. Zmenu možno priniesť len z regiónov a ľuďmi, ktorí majú skúsenosti s komunálnou politikou a občianskou angažovanosťou.
viac
26.02.2022
Zborov nad Bystricou má petičné hárky. Ľudia chcú voliť parlament z regiónov
Aj obec Zborov nad Bystricou sa zapojila do petície za viac volebných obvodov pre parlamentné voľby. Do Kancelárie ZMOS doručila prvé podpísané hárky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %