Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
30.06.2022 11:40

Zoo hľadá peniaze na projekty, pomôcť môže aj verejnosť


Snímka zdroj: (zoobratislava.sk).


ZOO Bratislava potrebuje pomoc s financovaním projektov. Začala preto spoluprácu s občianskym združením Priatelia ZOO, vďaka ktorej sa bude môcť na projektoch formou kampaní zúčastňovať aj verejnosť. Informovala o tom Alexandra Ritterová z bratislavskej zoo.


"Veríme, že sa nám spoločne podarí získať prostriedky nielen na nevyhnutné úpravy, ale aj na rozvoj našej zoo a jej transformáciu na moderný, citlivý a otvorený priestor, ktorý bude vnímavejší k potrebám zvierat i ľudí, prepájať ich svety a podporovať etické a ekologické témy," uviedla riaditeľka zoo Júlia Hanuliaková. Prvým spoločným projektom je úprava výbehu a ubikácie hrošíkov libérijských.

Jednou z hlavných myšlienok Priateľov ZOO je "dostať zvieratá z klietok" a upustiť od starého atropocentrického poňatia zoologickej záhrady. "Naším cieľom je, aby sa k nášmu úsiliu pripojili milovníci zvierat a ochrancovia prírody, ktorí sa stanú súčasťou životných príbehov zvierat. Prostredníctvom svojich darov, dobrovoľníctva či inej pomoci dokážu pozitívne ovplyvniť podmienky, v akých zvieratá žijú," uviedla štatutárka združenia Veronika Vrábelová. Zapojiť sa môžu jednotlivci aj firmy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.02.2017
Petržalka podporí zaujímavé projekty
Po zmene pravidiel poskytovania účelových dotácií pre neziskové organizácie, rôzne spolky a združenia či právnické osoby vykonávajúce verejno-prospešnú činnosť si o dotáciu požiadalo 95 uchádzačov.
viac
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
18.05.2017
Restaurant day ponúkne dobré jedlo a pomôže aj ľuďom v núdzi
Nielen láska ide cez žalúdok, ale aj dobré skutky. Tento víkend môžete odchádzať z obeda s plným bruchom i s dobrým pocitom. V rámci celosvetového dňa Restaurant day, ktorý sa tento rok koná v sobotu 20. mája, sa spojili neziskové organizácie, aby pomohli.
viac
29.05.2017
Ministerstvo vnútra SR poskytne finančné prostriedky na komunitné centrá
Obce, mestá a mimovládne organizácie môžu opäť stavať nové či rekonštruovať už existujúce komunitné centrá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %