Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
11.10.2019 08:05

Ako sme obstarali elektromobil


Ilustračná snímka, zdroj: MojElektromobil.sk


Inštitút verejného obstarávania (pri Úrade pre verejné obstarávanie) prichádza s metodikou na nákup elektromobilu.


Táto metodika predstavuje základný návod pre vyhlasovateľov súťaží, ako majú rozmýšľať pri zakúpení elektromobilu na základe kvalitatívnych, ale aj enviromentálnych kritérií, pri dodržaní princípu hospodárnosti verejného obstarávania. Dobrý a kvalitný výsledok súťaže vždy závisí v prvom rade od poctivej a rozumnej prípravy, na základe ktorej si verejný obstarávateľ vypracuje podmienky súťaže.

“Teší ma, že Inštitút verejného obstarávania pod vedením pána riaditeľa Jaroslava Lexu vypracovali metodiku na obstaranie elektromobilu. Je to základný návod pre vyhlasovateľov súťaži, ako majú rozmýšľať pri zakúpení elektromobilu. Myšlienky ako správne nakupovať za verejné peniaze si v našej metodike nájde každý, kto ide obstarávať, nielen elektromobil. Achillovou pätou verejných nákupov na Slovensku je jednoznačne prípravná fáza obstarávania. My sme do tej prípravy, v rámci prípravných trhových konzultácii investovali naozaj veľmi veľa. Mali sme teoretickú, ale aj praktickú časť. V metodike popisujeme, ako ten proces vyzeral a na čo si dávať pozor, pretože táto poctivá príprava bola pre nás naozaj veľkou devízou z hľadiska celkového hodnotenia a aj výsledku súťaže,“ vysvetlil predseda úradu Miroslav Hlivák.

Modelové obstarávanie automobilu má slúžiť ako sprievodca pre nákup takýchto áut pre celú štátnu a verejnú správu. Je to návod, ktorý poskytne niekoľko možností riešenia pre obce a mestá na Slovensku, ktoré budú prispôsobené konkrétnym regionálnym požiadavkám, najmä teplotným a geografickým. Úrad rozšíril svoj vozový park o jeden elektromobil po tom, čo bol tento zámer schválený na rokovaní vlády v apríli 2019.

Metodiku „Ako sme obstarali elektromobil“ nájdete na:

https://www.uvo.gov.sk/legislativametodika-dohlad/metodika-zadavania-zakaziek-5ae.html

Autor: (ivo)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2016
Hlavné mesto Bratislava požiada vládu i parlament o preverenie počtu obyvateľov
Hlavné mesto sa obráti na vládu a Národnú radu SR so žiadosťou o preverenie a aktualizáciu údajov o počte obyvateľov Bratislavy. TASR to potvrdil primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal.
viac
16.02.2019
Pri tzv.obedoch zadarmo chýba samosprávam metodika i zohľadnenie cien
Legislatívne zmeny, ktoré od 1. januára 2019 zaviedli dotáciu na obedy pre deti v poslednom ročníku materských škôl, bratislavské samosprávy organizačne zvládli.
viac
30.06.2020
MK SR vyhlásilo výzvu na predloženie ponúk obnovy kaštieľa v Dolnej Krupej
Ministerstvo kultúry (MK) SR hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie pamiatkového objektu kaštieľa v Dolnej Krupej. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnili v pondelok (29. 6.) vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
29.07.2021
ÚVO pripravil Analýzu a metodiku najčastejších porušení zákona II.
ÚVO pripravil Analýzu a metodiku najčastejších porušení zákona o verejnom obstarávaní II. pri dodržaní základných povinností verejných obstarávateľov, resp. obstarávateľov - princípy vo verejnom obstarávaní a pri vyhodnocovaní splnenia podmienok účasti - vysvetlenie a doplnenie predložených dokladov
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %