Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
07.12.2020 09:10

Kaštieľ v Jablonici čaká ďalšia fáza rekonštrukcie


Snímka zdroj: (tasr).


Kaštieľ v Jablonici v okrese Senica čaká ďalšia fáza rekonštrukcie. Spoločnosť Best Deal Slovakia, ktorá kaštieľ postupne rekonštruuje, získala finančné prostriedky z Ministerstva kultúry (MK) SR.


Podľa informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie, spoločnosť vysúťažila realizátora rekonštrukčných prác.

„Predmetom zákazky sú stavebné práce na pamiatkovej obnove a rekonštrukcii kaštieľa. Ide o rekonštrukciu strechy a interiéru severného a južného krídla,” uvádza sa v opise zákazky.

Do súťaže sa zapojili dve spoločnosti. Najnižšiu cenu ponúkla spoločnosť RD PROFI z Trnavy vo výške 257 751,64 eura bez DPH. Pôvodne odhadovaná celková hodnota zákazky bola 327 814,29 eura bez DPH.

Objekt je dlhodobo nevyužívaný a v dôsledku chýbajúcej údržby a negatívnemu vplyvu prírodných živlov sa nachádza v havarijnom stave. Má poškodenú strechu, narušené nosné konštrukcie, výrazný úbytok omietkových vrstiev a výplní otvorov.

Výsledkom rekonštrukcie má byť zachovanie kultúrneho dedičstva, dosiahnutie trvalo udržateľného stavu a odstránenie havarijného stavu národnej kultúrnej pamiatky. Rekonštrukciou sa vytvoria priestory pre kultúrno-spoločenské aktivity, prezentáciu exponátov a osvetovú činnosť.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.01.2018
Na obnovu stredovekých hradieb na Hlbokej získalo mesto dotáciu
Mesto Trnava dostane od Ministerstva kultúry SR v rámci dotácií z programu Obnovme si svoj dom 163 245 eur na opravu posledného celistvého úseku stredovekých hradieb na Hlbokej ulici. S prácami začne už v najbližšom období, trvať by mali do roku 2019.
viac
29.06.2020
Trnava získala 25 000 eur na obnovenie časti opevnenia
Mesto Trnava získalo finančnú podporu vo výške 25 000 eur z Ministerstva kultúry SR. To financie pridelilo v rámci programu Obnovme si svoj dom. Vyplýva to z informácií zverejnených v Centrálnom registri zmlúv.
viac
30.06.2020
MK SR vyhlásilo výzvu na predloženie ponúk obnovy kaštieľa v Dolnej Krupej
Ministerstvo kultúry (MK) SR hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie pamiatkového objektu kaštieľa v Dolnej Krupej. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnili v pondelok (29. 6.) vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
28.12.2020
Chátrajúci kaštieľ vo Vysočanoch sa dočkal obnovy
Chátrajúci kaštieľ pravdepodobne z druhej polovice 16. storočia vo Vysočanoch (okres Bánovce nad Bebravou) sa dočkal obnovy. Pamiatku sa podujal zachrániť súkromný vlastník i s pomocou Ministerstva kultúry SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %