Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
25.10.2021 01:40

Liptovský Hrádok: Cieľom je cyklochodník medzi dvoma mestami


Snímka z podpisu zmluvy o zriadení Združenia obcí - Cyklodoprava Horný Liptov. Foto: Michal Paška.


Združenie obcí – Cyklodoprava Horný Liptov. Taký je oficiálny názov združenia obcí, ktorého cieľom bude realizácia a podpora cyklodopravy a cykloturistiky. Výsledkom by malo byť prepojenie Liptovského Mikuláša s Liptovským Hrádkom cyklochodníkom, ktorý by prechádzal aj cez katastre piatich obcí.


Zástupcovia dvoch miest a piatich obcí  - primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč, jeho kolega z Liptovského Hrádku Branislav Tréger, starosta Závažnej Poruby Pavel Beťko, starosta Beňadikovej Ján Martinovič, starosta Liptovského Jána Juraj Filo, starosta Uhorskej Vsi Vladimír Multáň a starosta Podturne Marián Vojtík po predchádzajúcom schválení v mestských a obecných zastupiteľstvách dali svoje podpisy pod zmluvu o zriadení Združenia obcí - Cyklodoprava Horný Liptov. Jej podpísanie sa uskutočnilo v piatok 22. októbra 2021 v priestoroch Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši.

„Na podporu cyklodopravy bude alokovaných pomerne veľa finančných prostriedkov. Z Plánu obnovy to bude 100 miliónov eur a rovnaká suma to bude aj z ostatných operačných programov. Je potrebné sa poriadne pripraviť a zriadenie Združenia obcí - Cyklodoprava Horný Liptov je prvým krokom k tomu, aby sme vyriešili cyklodopravu už vo väčšom merítku. Bude sa musieť finišovať na prípravách, počkať na vyhlásenie adekvátnej výzvy, a potom sa do nej čím skôr zapojiť a byť úspešný,“ ozrejmil primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Autor: Michal Paška


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Cyklochodník predĺžia až do Liptovskej Ondrašovej
Niekoľkokilometrový úsek cyklochodníka popri Váhu v Liptovskom Mikuláši, ktorý je súčasťou veľkého slovensko-poľského projektu postupného budovania Historicko-kultúrno-prírodnej cesty okolo Tatier, radnica predĺži o ďalších 1400 metrov.
viac
04.12.2018
Advent na brehoch Liptovskej Mary
Najbližšie tri adventné nedele budú na Liptovskej Mare patriť originálnym vianočným trhom. Už 9. decembra sa na móle Mariny Liptov rozsvieti vianočný stromček a pripravené sú vianočné pochúťky aj atraktívny sprievodný program pre všetky vekové kategórie.
viac
14.05.2020
Cyklochodník by mohol pokračovať aj za hranicami Liptovského Mikuláša
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši by mohol pokračovať aj za hranicami mestského katastra. Predstavitelia liptovskomikulášskej radnice plánujú napojenie smerom na západ pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary k Ružomberku a na východ k Liptovskému Hrádku.
viac
21.05.2020
V centre mesta pribudla nabíjacia stanica pre elektrobicykle
Cyklisti môžu od tohto týždňa využívať novú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle v centre Liptovského Mikuláša. Nabíjačka sa nachádza na Námestí osloboditeľov v blízkosti fontány Metamorfózy a ide o prvú svojho druhu v meste. Nabíjať sa na nej môžu naraz štyri bicykle.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %