Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.07.2019 04:20

Mesto Vráble zakladá biodiverzitnú lúku na sídlisku Žitava


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Vráble sa pridalo k mestám, ktoré zakladajú biodiverzitné lúky. Prvá vybraná skúšobná lokalita sa nachádza na sídlisku Žitava pri novej výsadbe stromov, ktoré boli vysadené na jar tohto roka.


„Plocha bude upravená a pripravená na výsev lúčnych kvetov. Realizácia by sa mala uskutočniť v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov,“ informovala Klaudia Šemeláková z Mestského úradu vo Vrábľoch. Vybraná lokalita nebude intenzívne kosená, kosba sa vykoná maximálne dvakrát ročne. V závislosti od úspešnosti tohto projektu bude vedenie mesta uvažovať o rozširovaní lokalít určených na zakladanie biodiverzitných lúk.       

Cieľom projektu zameraným na zakladanie biodiverzitných lúk je podpora a zachovanie druhovej rozmanitosti rastlín a živočíšnych druhov. Najväčšia zmena v starostlivosti o mestskú zeleň spočíva v zachovaní prirodzeného stavu zelene, ochrane rastlín a ochrane životného prostredia.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Radnica zakladá s miestnymi firmami Radu riaditeľov regiónu Vráble
Majitelia, konatelia a riaditelia firiem, ktoré pôsobia vo Vrábľoch zakladajú spolu s mestom združenie, v rámci ktorého sa budú stretávať a spolupracovať.
viac
22.03.2018
Poslanci riešia dve petície, jedna je za vznik ubytovne, druhá proti nej
Mesto Vráble rieši problém súvisiaci s ubytovaním cudzincov, ktorí sa prechodne zdržiavajú na území mesta. Na mestský úrad (MsÚ) bola doručená petícia podporujúca vznik ubytovacieho zariadenia v priestoroch bývalej Opravovne poľnohospodárskych strojov (OPS) na Štúrovej ulici.
viac
23.04.2021
V meste Vráble vznikne chýbajúci komplex zariadení sociálnych služieb
Mesto Vráble vybuduje komplex zariadení sociálnych služieb (ZSS) Žitava. Projekt realizácie zámeru schválili poslanci na aprílovom zasadnutí zastupiteľstva.
viac
05.10.2022
Mesto si na zavádzanie inteligentných technológií požičia 380 000 eur
Zavádzanie inteligentných technológií bude stáť mesto Vráble o státisíce eur viac ako očakávalo. Radnica vypracovala projekt ešte v roku 2020, v júni 2021 bolo na magistrát doručené rozhodnutie o schválení nenávratného príspevku v hodnote 921 390,15 eura.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %