Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
23.04.2019 02:30

Novou výstavou na hrade Devín možno spoznať jeho takmer 7000-ročnú históriu


Hrad Devín, snímka zdroj: muzeum.sk


Významné historické míľniky a komplexný obraz dejín hradu Devín ponúkne nová výstava s názvom "História nie je otrava. Hovoria Dunaj i Morava." Na jej slávnostnom otvorení v stredu (24. 4.) o 16. hodine zahrá skupina Corna Musica.


Výnimočné miesto, akým je národná kultúrna pamiatka hrad Devín, vo svojom renesančnom paláci predstaví takmer 7000-ročné osídlenie v historickej lokalite sútoku riek Dunaj a Morava. Interaktívnu expozíciu na základe archeologických nálezov pripravili jej autorky Katarína Harmadyová, Zuzana Masárová, Alexandra Číková a Jitka Koňakovská.       

"Na návštevníkov čakajú originálne spracované témy bez dlhých textov a nudných panelov, ktoré zaujmú deti aj dospelých. Okrem iného sa môžu zapojiť do stredovekej bitky alebo sa odfotiť s Ľudovítom Štúrom," informuje Beáta Husová z Múzea mesta Bratislavy (MMB), ktoré má pracovisko na Devínskom hrade.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2018
Tento víkend sa rozlúčime s prázdninami skvelými podujatiami.
Slávnosť hliny, Pivobrana Beerfest, Kráľovstvo husaciny III., Rytieri na Devíne, Z rozprávky na ihrisko, Kandráčovci na Hrade, Red Rock Fest, Otvorené viechy sú podujatia, na ktorých sa rozlúčime s posledným prázdninovým víkendom.
viac
05.10.2018
Okúste októbrovú jeseň na neobyčajných podujatiach
Petržalský seniorfest, Veľký tanečný večer, prehliadka Hradu Devín, Dni zelá, DOD Pivovaru Stupavar, Bitka o Bratislavu, Bratislavské mineralogické dni, Bratislava City Race, Jablkové hodovanie, Kozy a víno. Záver tohto týždňa v znamení jesenných podujatí.
viac
02.11.2019
Tipy na výlety s Bratislava CARD City & Region
Od stredy majú školáci jesenné prázdniny, ktoré určite využijú na oddych. Zároveň však voľný čas môžu spolu s rodičmi či priateľmi využiť na rôzne výlety a navštíviť aj zaujímavé miesta v Bratislavskom kraji. Tie najlepšie atraktivity určite pomôže spoznať aj turistická karta Bratislava CARD City &
viac
23.01.2023
Prvú fázu rozsiahlej obnovy hradu Devín ukončili
Prvú fázu rozsiahlej obnovy hradu Devín v Bratislave, v rámci cezhraničného projektu Culture Across – Kultúrne mosty cez rieku Morava, ukončili. Informovala o tom Katarína Selecká z Múzea mesta Bratislavy (MMB).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %