Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
07.07.2021 08:30

Antigénové testovanie pre samoplatcov v nemocnici už od stredy


Ilustračná snímka: (FNsP Žilina).


Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline realizuje od stredy 7. júla 2021 aj antigénové testy na ochorenie COVID-19 pre samoplatcov.


Antigénové testovanie bude po novom prebiehať v hornej časti areálu nemocnice v mobilnom odberovom mieste č. 1 za vjazdom pre automobily v smere z ulice Nemocničná (podobne ako PCR testovanie).

Vyšetrenie formou antigénového testu realizuje nemocnica v pracovné dni od pondelka do piatka od 7.00 do 15.00 h pre objednaných aj neobjednaných samoplatcov v cene 15 eur. Platba je možná len v hotovosti. Posledný odber prebehne vždy 15 min pred skončením prevádzky. FNsP Žilina vydáva potvrdenie v slovenskom jazyku, na požiadanie tiež v angličtine alebo nemčine.

Objednať sa na presný čas antigénového testovania môžu záujemcovia na webstránke www.objednatvysetrenie.sk/vyber-druhu-vysetrenia.html?page_id=89960&zid=135495.

PCR testovanie na ochorenie COVID-19 prebieha naďalej bez zmeny v areáli č. 2 alebo 3 za vjazdom pre automobily v smere z ulice Nemocničná. Nevyhnutné je mať platný termín objednania. V prípade indikovaných pacientov (príznaky, kontakt s pozitívnou osobou, predoperačné vyšetrenie a pod.) je PCR vyšetrenie bezplatné (hradené zdravotnou poisťovňou), objednanie prebieha cez www.korona.gov.sk. Záujemcovia o PCR vyšetrenie ako samoplatcovia sa objednávajú prostredníctvom Klinickej biochémie na https://klinickabiochemia.online/. Deti testujeme aj kloktacími testami.

 

Autor: (Lenka ZÁTEKOVÁ, hovorkyňa FNsP Žilina)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2018
Červené nosy pomáhajú v Žiline už 12 rokov
Od roku 2006 sa deti na oddelení pediatrie a pediatrickej ortopédie žilinskej nemocnice tešia z návštev profesionálnych zdravotných klaunov z OZ Červený Nos Clowndoctors. Každý pondelok a štvrtok prinášajú radosť a smiech nielen detským pacientom, ale aj ich rodičom, lekárom a sestričkám.
viac
13.05.2020
V Moldave nad Bodvou budú testovať kolektívnu imunitu
Kolektívnu imunitu v rámci operácie Karusel 2 by mali vo vybraných lokalitách Moldavy nad Bodvou testovať od stredy (13. 5.) do piatka (15. 5.). Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Kovácsová s tým, že ide o tri z 11 lokalít východného Slovenska, ktoré vybral permanentný krízový štáb.
viac
02.06.2020
Deň detí oslávili aj malí pacienti v nemocnici
Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline ani tento rok nezabudla na Medzinárodný deň detí.
viac
28.10.2020
Vedci vyzývajú vládu na efektívne kroky v boji s pandémiou
Slovenskí vedci apelujú na premiéra Igora Matoviča, členov vlády, ústredného krízového štábu a pandemickej komisie, aby dôkladne zvážili, aké kroky sú najefektívnejšie v boji s pandémiou v horizonte dlhšom ako pár týždňov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %