Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
25.04.2022 02:25

Bojnická zoologická záhrada opäť hľadá najlepšieho mladého zoológa


Snímka zdroj: (tasr).


V Bojniciach sa opäť stretnú záujemcovia o svet fauny a flóry, aby si zmerali svoje vedomosti.


Národná zoologická záhrada v Bojniciach spolu s Centrom voľného času Junior Bojnice a Knižnicou Jána Kollára v Kremnici spustili štvrtý ročník Slovenskej Zoo Lympiády, ktorá má za cieľ vybrať najlepšieho mladého zoológa Slovenska. Informoval o tom hovorca zoo Pavel Procner.

Organizátori už spustili online prihlasovanie, ktoré potrvá do 3. mája. Samotná súťaž sa bude konať 28. júna v Národnej zoo Bojnice. Súťažiť sa bude opäť v štyroch kategóriách: materské školy, prvý stupeň základných škôl (ZŠ), druhý stupeň ZŠ a stredné školy. "Pre súťažiacich sme opäť pripravili štyri témy pod vedením odborných garantov: ochráňme život v korunách stromov, ochráňme život vo vzduchu a pod hladinou, ochráňme život v lese pomocou pobytových znakov a skúsme žiť v súlade s prírodou," priblížil Procner. V rámci prípravy podľa neho prichystali organizátori i dobrovoľné prednášky, na ktoré sa môže každý súťažiaci pri registrácii prihlásiť.

"Cieľom Slovenskej Zoo lympiády je zvýšiť záujem detí, žiakov a študentov slovenských škôl o zoológiu, ekológiu a ich environmentálne povedomie. Súčasne má prispieť k zlepšeniu informovanosti a angažovanosti v otázkach životného prostredia a k zvýšeniu environmentálneho povedomia verejnosti vrátane posilnenia spolupráce a komunikácie so zainteresovanými skupinami," skonštatoval Procner.

Všetky potrebné informácie nájdu súťažiaci na internetovej stránke www.zoo-lympiada.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2019
Magistrát a OLO vyhlásili tender na nákup áut za vyše 700-tis. eur
Mesto Bratislava a mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vyhlásili spoločný tender na nákup osobných áut za celkovo predpokladaných 700.882 eur bez DPH. Do súťaže môžu záujemcovia predkladať ponuky do 15. januára 2020. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
14.10.2020
Súťaž vyzýva žiakov ZŠ, aby sa stali dobrodruhmi a spoznali horný Zemplín
Motivovať k aktívnemu pohybu a spoznávať územie horného Zemplína je cieľom súťaže určenej žiakom základných škôl (ZŠ) Staň sa dobrodruhom a spoznaj horný Zemplín.
viac
24.04.2021
Národnú zoo v Bojniciach navštívili po opätovnom otvorení stovky ľudí
Národnú zoologickú záhradu v Bojniciach navštívili po jej opätovnom otvorení tento týždeň stovky ľudí. Informoval o tom jej hovorca Pavel Procner.
viac
25.08.2021
Nový ročník súťaže Zelený svet
Slovenská agentúra životného prostredia organizuje 26. ročník medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže. Prostredníctvom témy Lokálnosť je naša budúcnosť vyzýva mladých ľudí, aby sa zamysleli nad pojmom „lokálnosť“. Termín uzávierky súťaže je 30. novembra 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %