Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
28.08.2020 10:40

Bratislava plánuje prieskum k digitálnym službám a potrebám obyvateľov


Ilustračná snímka.


Mesto Bratislava plánuje prieskum verejnej mienky k digitálnym službám a potrebám obyvateľov hlavného mesta. Predpokladaná hodnota prieskumu je 10 000 eur a má byť realizovaný na vzorke najmenej 1000 dospelých respondentov s trvalým pobytom v Bratislave.


Vyplýva to z výzvy na predloženie ponúk, ktorá je zverejnená vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.      

Bratislava vo výzve informuje, že pripravuje transformáciu svojich digitálnych služieb, ktorá je založená na potrebách a očakávaniach obyvateľov, ich digitálnej gramotnosti a tematických oblastiach záujmu.     

„Cieľom prieskumu je získanie reprezentatívnych dát o potrebách a očakávaniach obyvateľov Bratislavy. Účelom bude pochopiť používanie Bratislavskej mestskej karty, digitálne zručnosti, skúsenosti s mestskými službami,” priblížil magistrát.      

Výberová vzorka respondentov má byť preto reprezentatívna na úrovni jednotlivých okresov Bratislavy, a to z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania a prípadne iných relevantných kritérií. „Pre okresy bude zabezpečená vzorka v priemere 200 respondentov v závislosti od veľkosti daného okresu,” poznamenala samospráva. Zber údajov bude formou telefonického rozhovoru. Kritériom na vyhodnotenie ponúk v rámci predloženej výzvy bude podľa mesta najlepší pomer ceny a kvality.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2016
Veľká nespokojnosť so stavom demokracie v SR ženie ľudí k extrémizmu
Až 40 % ľudí považuje kvalitu demokracie na Slovensku za skôr zlú až mizernú. Naopak, spokojných so stavom demokracie je iba približne štvrtina Slovákov (26 %).
viac
25.07.2020
Do IT Fitness Testu sa zatiaľ zapojilo viac ako 22 000 žiakov
Do IT Fitness Testu sa doteraz zapojilo viac ako 22.000 záujemcov. Celkový počet respondentov je zatiaľ oproti minulému roku nižší, o zhruba 2000 respondentov, no pod tento výsledok sa podpísala najmä koronakríza a zatvorené školy.
viac
09.11.2020
NKÚ sa zameral na sociálnu oblasť
Národná autorita pre oblasť externej kontroly sa aj v tomto roku zamerala na sociálnu oblasť. Záujemcovia o opatrovateľskú službu sú na Slovensku odkázaní na samosprávy a nie vždy od nich adekvátnu a kvalitnú službu aj dostanú. Potvrdzujú to závery kontroly NKÚ SR.
viac
25.11.2020
Staré Mesto realizuje prieskum spokojnosti obyvateľov
Miestny úrad v bratislavskom Starom Meste realizuje tento týždeň prieskum spokojnosti obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %