Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
21.11.2022 10:35

Chodník k vodopádu Bystrô doplnili o oddychové miesta a ferratovú cestu


Snímka zdroj: (dtinfo.sk).


Mesto Hriňová zrealizovalo od začiatku jesene 2022 rekonštrukciu turistického chodníka, vedúceho k známej podpolianskej atrakcii – národnej prírodnej pamiatke vodopád Bystrô.


S finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo výške 35 240 eur doplnilo oddychové miesta a vybudovalo tiež via-ferratovú cestu.

"Cieľom bolo zlepšenie stavu okolia vodopádu, zvýšenie návštevnosti a celkovej podpory rozvoja cestovného ruchu v Banskobystrickom kraji," informuje mesto na svojej stránke.

Zhotoviteľom diela vrátane projektového zámeru a technickej správy je Pavol Rajčan. Práce na rekonštrukcii turistického chodníka vykonávali zamestnanci mesta Hriňová v spolupráci s CHKO Poľana a dobrovoľníkmi.

"Projekt prispel k zatraktívneniu tohto turisticky navštevovaného miesta a vytvoreniu bezpečnej turistickej výstupovej trasy na samotnú Poľanu. Realizácia projektu má potenciál pozitívne prispieť k rozvoju cestovného ruchu v regióne Podpoľania," dodáva mesto Hriňová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2020
Vyrúbanú alej pri ceste do obce má nahradiť nová aj s chodníkom
Niekoľko desaťročí starú topoľovú alej pri ceste vedúcej do obce Čerenčany v okrese Rimavská Sobota, ktorú správca komunikácie pre zlý stav stromov vyrúbal, by mala nahradiť nová aj s chodníkom. Informovala o tom starostka Zuzana Študencová.
viac
20.07.2021
Turistickú trasu na Hlbocký vodopád doplnili novou infraštruktúrou
Časť zelenej turistickej trasy z obce Hlboké nad Váhom, ktorá smeruje k Hlbockému vodopádu, revitalizovali a doplnili o prvky turistickej infraštruktúry. Podarilo sa to v rámci programu Interreg V-A Poľsko – Slovensko a cezhraničnej spolupráce obce a jej poľského partnera, obce Istebna.
viac
10.10.2022
Okolie národnej prírodnej pamiatky Vodopádu Bystrô na Poľane obnovujú
Okolie národnej prírodnej pamiatky Vodopádu Bystrô na Poľane obnovujú. K prácam, ktoré tu uskutočňujú, patrí najmä vybudovanie trvácnych bezpečných stúpačiek a zábradlí k vodopádu.
viac
08.07.2023
Zlaté Moravce získalI dotáciu na rekonštrukciu cesty a chodníkov
Mesto Zlaté Moravce zrekonštruuje komunikáciu a chodník na Robotníckej ulici a chodník na Ulici 1. mája. Samospráva získala na rekonštrukčné práce nenávratný finančný príspevok vo výške 266.737 eur, informovala Miroslava Kováčová, vedúca oddelenia strategických činností na MsÚ v Zlatých Moravciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %