Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
26.11.2021 09:25

Chodník na ulici Pod Lipami už naplno slúži svojmu účelu


Snímka zdroj: (MsÚ).


Dodávateľská stavebná firma ukončila opravu frekventovaného chodníka na ulici Pod Lipami v Liptovskom Hrádku, s ktorou sa začalo v pondelok 11. októbra 2021.


„Doterajší povrch z asfaltu už bol na viacerých miestach v zlom stave. Na približne 310 metrovom úseku chodníka v základnej šírke 1,68 metra sme ho nahradili zámkovou dlažbou Graniko hrúbky 60 mm. Opravené boli aj napojenia vjazdov spolu s betónovými obrubníkmi,“ uviedla Zuzana Strapoňová, vedúca odboru výstavby, životného prostredia a dopravy Mestského úradu v Liptovskom Hrádku.

Niektoré práce (asfaltovanie pri vjazdoch) budú z poveternostných podmienok dokončené na jar. „V budúcom roku plánujeme vymeniť asfalt za dlažbu aj na začiatku tohto úseku chodníka (v smere od ulice Juraja Martinku), keďže momentálne nie je k dispozícii požadované množstvo materiálu,“ vysvetlila Zuzana Strapoňová.

Primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger poznamenal, že táto lokalita je pamiatkovou zónou a tak stavebné práce boli  realizované so súhlasom Krajského pamiatkového úradu v Žiline. „Vlani sme opravil chodník v úseku od železničného nadjazdu po križovatku s ulicou Juraja Martinku v Sadoch Milana Rastislava Štefánika. Teraz sme opravili ďalšiu časť chodníka v lokalite, ktorú považujeme za oddychovú zónu mesta a tak k nej chceme aj pristupovať.“

Celkové náklady na opravu boli bezmála 70 000 eur. Zhotoviteľom bola spoločnosť Róbert MOJTO – RONI.

Autor: (Michal PAŠKA, MsÚ Liptovský Hrádok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2021
Mesto Liptovský Hrádok získalo na rekonštrukciu školy 24 791 eur
Sumu 24 791 eur získalo mesto Liptovský Hrádok pre Základnú školu s materskou školou J. D. Matejovie v rámci výzvy „Modernejšia škola".
viac
26.07.2021
Obrubníky od pošty po nadjazd sú už vymenené
Dodávateľská stavebná firma vo štvrtok 22. júla 2021 ukončila výmenu poškodených obrubníkov na ulici SNP: v obojsmernom úseku od pošty po železničný nadjazd v Liptovskom Hrádku.
viac
30.07.2021
V novom školskom roku po nových chodníkoch
V areáli Základnej školy s materskou školou Hradná v Liptovskom Hrádku v týchto dňoch realizujú stavebné úpravy štyroch chodníkov pri vstupoch do školy.
viac
10.08.2021
Obnovili chodník v úseku od malého podchodu pod železničnou traťou po ulicu SNP
Chodci už môžu bez obmedzení využívať chodník v úseku od malého podchodu pod železničnou traťou po ulicu SNP v Liptovskom Hrádku. V piatok 23. júla 2021 boli zahájené práce na jeho oprave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %