Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
05.09.2022 12:35

Cyklobusy v Trenčianskom kraji je možné využívať až do konca septembra


Ilustračná snímka: (tasr).


Službu cyklobusov na dvoch autobusových linkách v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) môžu milovníci cykloturistiky využiť až do konca septembra. Informovala o tom Sláva Gajdošíková z komunikačného oddelenia Úradu TSK.


Na autobusy s vozíkom je podľa nej možné bezpečne upevniť až 24 bicyklov. Premávajú počas víkendov a sviatočných dní už štyri mesiace. Možnosť previezť sa nimi využilo tento rok už 300 cyklistov. Cyklobusy budú jazdiť na dvoch overených autobusových linkách až do konca septembra 2022.

Linka Dubnica nad Váhom - Ilava - Valaská Belá - Nitrianske Rudno ponúka možnosť využiť cyklotrasy, ktoré zvládnu aj rodiny s deťmi, v Strážovských vrchoch si prídu na svoje aj náročnejší cykloturisti. Linka Trenčín - Dubodiel - Bánovce nad Bebravou umožní prístup na cyklotrasu hrebeňom Považského Inovca či na cyklotrasu až do Bikeparku v Kálnici.

Cyklobusy aj tento rok zabezpečuje Trenčiansky samosprávny kraj v spolupráci so Slovenskou autobusovou dopravou Trenčín. Za prepravu bicykla zaplatia cykloturisti symbolické jedno euro.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2017
Kraj otvorí letnú sezónu zavedením cykloautobusov
Cyklisti môžu po novom v Trenčianskom samosprávnom kraji využiť na presun aj dva cykloautobusy. Jazdiť budú celú letnú sezónu po trasách, ktoré si verejnosť sama zvolila verejným hlasovaním. Oficiálne začínajú jazdiť od začiatku júna, vyskúšať ich však môžete už v sobotu 27. mája.
viac
11.01.2022
TSK prostredníctvom dotačných schém plánuje rozdeliť trištvrte milióna eur
Vyčlenené finančné prostriedky z dotačných schém Trenčianskeho samosprávneho kraja budú v roku 2022 smerovať na organizáciu rôznorodých kultúrno-spoločenských a športových podujatí, ale aj na zaujímavé environápady obyvateľov kraja, obohatenie vyučovacieho procesu či podporu aktívneho občianstva.
viac
04.05.2022
Poslanci schválili bezplatnú MHD od 1. septembra
Mestskí poslanci v Poprade v stredu schválili bezplatnú mestskú hromadnú dopravu (MHD) od septembra. Čipovú kartu s fotografiou si cestujúci s trvalým bydliskom v meste budú môcť aktivovať za ročný poplatok desať eur v infocentre na autobusovej stanici.
viac
19.05.2022
Cyklobusy na Orave a Liptove budú premávať od 4. júna
Na Orave a Liptove budú od 4. júna jazdiť cyklobusy. Návštevníkov aj obyvateľov s ich bicyklami odvezú počas víkendov na turisticky vyhľadávané miesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %