Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
05.04.2022 08:25

Cyklochodník povedie cez Čierny Balog, už sa začalo s jeho výstavbou


Ilustračná snímka.


Brezňania sa pripoja na cyklochodník na Čiernom Balogu, začali s jeho výstavbou na sídlisku Mazorníkovo.


Cyklotrasa sa napojí v časti Vrchdolinka s trasou na hranicu Čierneho Balogu, ktorá pokračuje do Hrončianskej doliny. Informoval o tom v pondelok na sociálnej sieti brezniansky primátor Tomáš Abel s tým, že to dohodol so starostom Čierneho Balogu ešte v roku 2016.

Dlhší čas si vyžiadali majetkovoprávne vyrovnania, spracovanie projektovej dokumentácie či vyjadrenia kompetentných inštitúcií. „Získali sme na to dotáciu 1,6 milióna eur, bez ktorej by sme to nemohli zrealizovať. Začali sme a aktuálne sa odstraňujú staré vrstvy chodníka, kde vznikne spoločný pre peších a cyklistov v šírke troch metrov s povrchovou úpravou - dlažobnými kockami. Tento chodník bol na Mazorníku jeden z najhorších a najviac poškodených,“ konštatoval primátor.

„Mazorníkom sme začali z dôvodu, že sú tam naplánované ďalšie realizácie a investície,“ dodal Abel. Celé dielo je zazmluvnené na osem mesiacov. Mesto má spracovaný komplexný dokument pre cyklodopravu v meste s východiskom na všetky strany a s napojením na obce a ďalšie záujmové body v rámci turizmu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2018
Pokračovanie výstavby obchvatu Brezna je na dobrej ceste
Minister dopravy Arpád Érsek listom informoval primátora Brezna o pokračovaní v príprave prvého úseku druhej etapy obchvatu mesta. Zabezpečené sú už všetky stupne projektovej dokumentácie.
viac
17.02.2020
Brezno začne v marci s budovaním cyklotrasy Brezno - Valaská
Mesto Brezno v marci spustí realizáciu projektu Cyklotrasa Brezno – Valaská. Cestovanie na bicykli bude pre mnohých nielen ekonomické a ekologické, ale aj zdraviu prospešné. Dĺžka realizácie výstavby bude 12 mesiacov a predpokladaný termín ukončenia je február 2021.
viac
17.06.2020
Výstavba nových mestských jaslí má stáť vyše 730 000 eur
Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.
viac
13.04.2024
Výstavbu kompostárne by mali ukončiť v júni, mesto vybavuje povolenia
Mesto Brezno by malo v júni ukončiť výstavbu kompostárne, s ktorou v areáli za bývalou mliekarňou a súčasnou betonárkou na Mliekarenskej ulici začalo pred takmer dvomi rokmi. Informovala o tom samospráva na svojom webe s tým, že vybavuje povolenia potrebné k jej prevádzke a činnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %