Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
26.04.2022 08:25

Detva pokračuje s výstavbou objektu pre súbory v areáli amfiteátra


Snímka zdroj: (dtinfo.sk).


Mesto Detva pokračuje s výstavbou objektu správy areálu a sociálnej vybavenosti pre účinkujúcich v areáli prírodného amfiteátra. Ako potvrdil hovorca mesta Milan Suja, práce pokračujú podľa harmonogramu.


Objekt je navrhnutý ako prízemná drevostavba zastrešená sedlovým krovom prikrytým dreveným šindľom. Na prízemí budú toalety pre ženy aj mužov, sprchové kabíny, umývadlá i miestnosť pre upratovačku. „Hotové sú betónové základy a základová doska, vrátane rozvodov kanalizácie a kanalizačnej prípojky, rozvodov vody a vodovodnej prípojky,“ spomenul s tým, že položená je aj izolácia proti vode. Pripomenul, že vybudované sú aj nová vodomerná šachta a elektrická prípojka.

Podľa neho napreduje aj výstavba nosnej konštrukcie. V súčasnosti je hotový nosný rám stavby, položené stropnice a preklady okien a dverí. V ďalších dňoch budú práce pokračovať montážou krovu. Nasledovať bude obloženie obvodových stien dreveným obkladom. „Ukončenie výstavby a kolaudovanie nového objektu správy areálu je naplánované do tohtoročných slávností,“ zdôrazňuje mesto.

Verejné obstarávanie na zhotoviteľa vyhrala spoločnosť JM - Agro stavby z Lovinobane v Lučeneckom okrese. Celkovú cenu diela ponúkla vo výške 192 000 eur vrátane DPH. Stavenisko jej mesto odovzdalo 24. februára tohto roka.

Amfiteáter je centrom jednej z najväčších prehliadok tradičnej ľudovej kultúry na Slovensku, Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve. Tie sa v roku 2020 a ani vlani pre pandémiu nového koronavírusu neuskutočnili. Jubilejný 55. ročník sa tento rok chystá na 8. až 10. júla. Uviedla to predsedníčka programovej rady slávností Anna Ostrihoňová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2016
Folklórne slávnosti pod Poľanou ponúknu pestrý program
Živou pozvánkou v podobe vyhrávania heligonkárov Hore Detvou a otvorením sprievodných podujatí v areáli amfiteátra začnú v piatok 8. júla 2016 o 16.00 h v Detve 51. Folklórne slávnosti pod Poľanou (FSP).
viac
05.06.2017
Prípravy na 52. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou vrcholia
Najnavštevovanejšie kultúrne podujatie Podpoľania, 52. ročník Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve sa blíži, mesto dolaďuje organizačné prípravy. Festival sa rozozvučí v Detve od štvrtku 6. júla v Dome kultúry A. Sládkoviča a od piatku 7. do nedele 9. júla 2017 v areáli prírodného amfiteátra.
viac
15.03.2021
Detva pokračuje v obnove amfiteátra, chce stavať priestor pre súbory
Mesto Detva pokračuje v obnove areálu prírodného amfiteátra. Samospráva zverejnila výzvu na predkladanie ponúk na výstavbu objektu správy areálu a sociálnej vybavenosti pre účinkujúcich.
viac
23.05.2022
Detva sa pripravuje na slávnosti, do obnovy amfiteátra dala 55 000 eur
Mesto Detva sa pripravuje na tohtoročné Folklórne slávnosti pod Poľanou, do renovácie prírodného amfiteátra a jeho areálu investovalo 55 000 eur. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %