Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
01.12.2022 07:45

Dni Vianoc v bratislavskej Inchebe od štvrtka ponúknu handmade výrobky i remeslá


Ilustračná snímka: (tasr).


Nakúpiť vianočné darčeky, špeciality na sviatočný stôl či pozrieť si tradičné remeslá budú môcť ľudia od štvrtka (1. 12.) na Dňoch Vianoc v bratislavskej Inchebe.


Každú sobotu navyše ponúkne Drevené divadlo rozprávkové predstavenie s drevenými bábkami. Informovala o tom hovorkyňa Incheby Martina Macková.

Dni Vianoc v Inchebe potrvajú do 19. decembra. Návštevníci sa môžu tešiť na ponuku sortimentu od stovky výrobcov, predajcov, drobných živnostníkov a remeselníkov zo Slovenska, Česka, Indie, Poľska, Talianska a Tuniska. "V ponuke predajcov budú zastúpené napríklad klasické či praktické darčeky ako oblečenie, obuv, doplnky do interiéru, kozmetika, kniha či doplnky pre domácich miláčikov, ale aj hodnotnejšie darčeky ako kožené výrobky, kožušiny či bižutéria spolu s remeselnými výrobkami," priblížila hovorkyňa.

Víkendy budú patriť handmade tvorcom a dizajnérom, ktorí sa pochvália originálnymi a hodnotnými ručne vyrábanými drobnosťami. Každú sobotu návštevníkov vždy o 15.00 h privíta rozprávkové drevené bábkové divadlo. "Milý a farebný príbeh o čertovi a Káči návštevníkov zabaví v podobe, ako ho hrávali starí bábkari pred storočiami. Predstavenie trvá 50 minút a končí sa veľkou tancovačkou detí," ozrejmila Macková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2022
Festival Európske ľudové remeslo v Kežmarku má byť druhý júlový víkend
Festival Európske ľudové remeslo (EĽRO) sa po dvoch rokoch vráti do svojej pôvodnej podoby, tradičnými ľudovými remeslami by tak mal Kežmarok opäť ožiť druhý júlový víkend. Informovala o tom hovorkyňa mesta Barbora Sosková.
viac
10.05.2022
Po dvojročnej prestávke sa opäť vracajú Dni mesta Levice
Po dvojročnej prestávke, spôsobenej pandémiou, pripravili organizátori Dni mesta Levice. Pestrá paleta podujatí sa uskutoční v dňoch od 13. do 23. mája.
viac
30.06.2022
V Remeselnom piTVORe bude môcť verejnosť spoznať remeslá i tradície
V priestoroch Divadla B. S. Timravy v Lučenci v pondelok (27. 6.) slávnostne otvorili Remeselný piTVOR, v ktorom sa bude môcť verejnosť bližšie zoznámiť s tradičnými remeslami a ľudovou kultúrou.
viac
10.08.2022
Špeciálny zážitkový vlak prejde počas troch dní vyše 600 kilometrov
Tri dni a dve noci bude trvať jazda historickým zážitkovým vlakom, ktorý začiatkom septembra vyrazí z Banskej Bystrice naprieč stredným Slovenskom. Špeciálny vlak s názvom Expres Za horami, za dolami ponúkne cestujúcim i viaceré sprievodné aktivity.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %