Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
10.05.2022 04:15

Po dvojročnej prestávke sa opäť vracajú Dni mesta Levice


Snímka zdroj: (Mesto Levice).


Po dvojročnej prestávke, spôsobenej pandémiou, pripravili organizátori Dni mesta Levice. Pestrá paleta podujatí sa uskutoční v dňoch od 13. do 23. mája.


Týždeň plný koncertov, výstav, spoločenských, charitatívnych a športových podujatí vyvrcholí jarmokom spojeným s pivným festivalom. Informovala o tom Adriana Macáková z levického mestského úradu.

Program podujatia je spojením aktivít mesta Levice, inštitúcií a občianskych združení, pôsobiacich na jeho území. Návštevníci Levíc sa počas týždňa môžu tešiť na koncerty Radovana Tarišku a bratov Hodekovcov, Roba Coka, skupiny Korben Dallas, Zeus či Peter Bič Project. Na pódiách na Námestí hrdinov, v CK Junior, synagóge či v kaviarňach sa odprezentujú aj miestne kapely, tanečné skupiny, školy a folklórne súbory.

V Materskom centre Medulienka roztancujú najmenších muzikanti Maliny JAM. Zábavu do neskorej noci zaručí diskotéka TwentyFive Expres Party na námestí. Pre športuchtivých je pripravený beh ulicami mesta Levice – Májová 5 či basketbalová show – Basketball Magician. Súčasťou dní mesta budú aj dobročinné akcie Primátorská kvapka krvi a benefičná aukcia obrazov Art for Help.

Tekovské múzeum v Leviciach sa zapojí do celoeurópskej iniciatívy Noc múzeí a galérií a v rámci podujatí k 450. výročiu úmrtia tekovského župana a jágerského hrdinu Štefana Dobóa pripravilo komentovanú prechádzku Po stopách Turkov v Leviciach.

Regionálne osvetové stredisko v Leviciach a občianske združenie Fotogravity organizujú tento rok 15. ročník medzinárodného fotografického festivalu. Výstavy tvorby slovenských, českých, poľských i maďarských fotografov budú inštalované po celom meste na tradičných aj netradičných miestach.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2018
Dni mesta Levice vyvrcholia Nocou múzeí a galérií
Slávnostným otvorením medzinárodného fotografického festivalu Dni fotografie sa v piatok 11. mája začali tohtoročné Dni mesta Levice. Organizátori počas nich pripravili množstvo aktivít pre všetky vekové kategórie, informovala Adriana Macáková z levického mestského úradu.
viac
13.04.2022
Dni mesta budú venované 200. výročiu narodenia J. F. Rimavského
Tohtoročné Dni mesta Hnúšťa budú venované 200. výročiu narodenia slovenského básnika, politika a národného buditeľa Janka Francisciho Rimavského.
viac
26.05.2022
Dni mesta Zolen 2022
Zvolenčanov poteší Adam Ďurica aj „Marinári“, nebude chýbať sprievod, jarmok ani tradičný Deň prevencie.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %