Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
10.08.2022 10:35

Špeciálny zážitkový vlak prejde počas troch dní vyše 600 kilometrov


Ilustračná snímka: (tasr).


Tri dni a dve noci bude trvať jazda historickým zážitkovým vlakom, ktorý začiatkom septembra vyrazí z Banskej Bystrice naprieč stredným Slovenskom. Špeciálny vlak s názvom Expres Za horami, za dolami ponúkne cestujúcim i viaceré sprievodné aktivity.


Informovala o tom Zuzana Jóbová z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus.

Zážitkový vlak vyrazí z Banskej Bystrice 1. septembra cez Slovenskú Ľupču a Červenú Skalu až do Turne nad Bodvou. Cestujúcich ďalej odvezie cez Číž, Fiľakovo a Kremnicu späť do Banskej Bystrice. "Počas troch dní ponúkne nielen zážitok z cesty historickým vlakom, spanie a stravovanie vo vlaku, ale na jednotlivých zastávkach čaká pasažierov i bohatý program," uviedla koordinátorka zážitkových vlakov v kraji Eva Macuľová.

Cestujúci budú mať počas cesty možnosť nazrieť do priestorov Františkánskeho kláštora v Kremnici, navštíviť kúpele Číž, hrad v Slovenskej Ľupči i Zádielsku tiesňavu na Gemeri. Súčasťou programu bude i zážitková večera v kremnickej štôlni Andrej či ochutnávka regionálnych vín vo Fiľakove.

"Expres Za horami, za dolami sme vytvorili s cieľom ponúknuť naozaj originálny a jedinečný zážitok. Tento vlak je určený tak trochu pre dobrodruhov, ktorí sa neboja výzvy, ktorých baví cestovanie, ale najmä spoznávanie nových miest a nových ľudí," skonštatoval Jiří Pěč z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko.

Pasažieri zážitkového vlaku budú ubytovaní v 18 dvojlôžkových a štvorlôžkových kupé na spanie, súčasťou súpravy bude i jedálenský vozeň. Celá trasa je dlhá 608 kilometrov, prechádza piatimi regiónmi a vyše 40 tunelmi vrátane Telgártskej slučky či Čremošianskeho tunelu, ktorý je najdlhším železničným tunelom na Slovensku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2016
120. výročie príchodu prvého vlaku
Nostalgické jazdy parným vlakom do Veľkých Bielic a späť budú hlavným lákadlom osláv 120. výročia od príchodu prvého vlaku na hornú Nitru, ktoré sa konajú v sobotu 14. mája 2016.
viac
30.11.2016
Detskú železnicu navštívi túto sobotu sv. Mikuláš
Už tento víkend sú pre návštevníkov Košickej detskej historickej železnice pripravené populárne Mikulášske jazdy. Mladí železničiari vypravia v sobotu 3. decembra dva vlaky, chýbať nebude sv. Mikuláš s darčekmi, programom a ďalšími atrakciami.
viac
03.12.2017
Záhoráčik bude po úspešnej sezóne pokračovať
Turistický vlak Záhoráčik prepravil počas tejto sezóny takmer 10 tisíc ľudí. Projekt sa ukázal v prvom roku fungovania ako úspešný, preto v ňom budú partneri pokračovať aj v budúcom roku.
viac
22.01.2021
Za tri roky práce už vidieť konkrétne výsledky
Nová dopravná infraštruktúra, rekonštrukcie kultúrnych pamiatok, deinštucionalizácia sociálnych služieb, zvýšenie atraktivity stredného školstva či akcent na životné prostredie. To sú hlavné oblasti, ktorým súčasné vedenie Bratislavskej župy venovalo pozornosť v tomto volebnom období.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.77 %