Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
02.05.2020 02:45

Dobrovoľní hasiči zo Záskalia si svojpomocne vynovili zbrojnicu


Snímka zdroj: (youtube.com).


Dobrovoľní hasiči zo Záskalia, mestskej časti Dolného Kubína, si svojpomocne vymaľovali garáž a opravili opadanú omietku v budove miestnej hasičskej zbrojnice. S materiálom im pomohlo mesto.


„Maľovali sme garáž, sklad, drevenú podlahu v sklade a steny. Hneď to vyzerá trošku lepšie. Viac-menej sme tu dvaja, traja, ale boli nám pomôcť aj iní členovia z radov našich dobrovoľných hasičov. Každý v rámci svojho voľného času,” uviedol veliteľ miestnych dobrovoľných hasičov Pavol Halaša.

Zbrojnica vlani prešla veľkou rekonštrukciou a modernizáciou. Tento rok ju vybavili novým vozidlom z ministerstva vnútra. Časť investícií na minuloročnú rekonštrukciu pochádzala z prostriedkov rezortu vnútra, časť peňazí poskytla dolnokubínska radnica. „Mnohé z toho, čo sa tu urobilo, by nebolo, keby ruku k dielu nepriložili aj dobrovoľní hasiči spolu s dobrovoľníkmi zo Záskalia. Niektoré práce sme si rozdelili. My sme zaplatili materiál a dobrovoľní hasiči pomáhali s prácou,” povedal dolnokubínsky primátor Ján Prílepok. Takýmto spôsobom sa podarilo odizolovať celú budovu hasičskej zbrojnice. Zásluhou ušetrených peňazí mohli v zbrojnici vymeniť aj interiérové dvere.

Samospráva preto nadviazala na minuloročnú spoluprácu. „Dobrovoľní hasiči s dobrovoľníkmi z výboru Záskalie boli ochotní spraviť vnútorné opravy stierok, stien a následné vymaľovanie stien a podláh. Všetku prácu urobili absolútne zadarmo. Mesto platilo len náklady na nákup farieb a iného materiálu,” doplnil primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2017
Dobrovoľní hasiči získajú možnosť čerpať dotácie z rezortu vnútra
Dobrovoľné hasičské zbory dostanú od júla možnosť uchádzať sa o dotácie od Ministerstva vnútra (MV) SR. Poslanci Národnej rady SR dnes totiž 92 hlasmi schválili novelu zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti tohto rezortu.
viac
06.06.2019
Dobrovoľní hasiči v Brodne majú vynovenú hasičskú zbrojnicu
Sídlo brodnianských dobrovoľných hasičov dostalo novú podobu. Rekonštrukcia strechy hasičskej zbrojnice si vyžiadala viac ako 16 tisíc eur. Mesto na opravy získalo dotáciu z Ministerstva vnútra SR.
viac
31.08.2019
Dobrovoľní hasiči vo Fiľakove oslávili 125. výročie. Dostali novú zbrojnicu
Mesto pre DHZ zrekonštruovalo priestory v garážach mestského bytového podniku Filbyt. Samospráva na tento účel získala z Ministerstva vnútra SR dotáciu takmer 30-tisíc eur. Novú zbrojnicu odovzdali počas osláv Dní mesta.
viac
08.04.2020
Radnica investuje 350 000 eur do rekonštrukcie hasičských zbrojníc
Mesto Považská Bystrica investuje v tomto roku 350 000 eur do rekonštrukcií a výstavby šiestich hasičských zbrojníc. Radnica získala 180 000 eur ako dotáciu z ministerstva vnútra, ďalších 170 000 eur investuje z vlastných zdrojov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %