Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
04.06.2021 02:20

Dotácie na detské ihriská bez bariér


Vizualizácia inkluzívneho detského ihriska. Zdroj: (MPSVR SR).


Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR informuje na svojej webovej stránke o plánovanej výstavbe nových ekologických detských ihrísk bez bariér.


Rezort práce plánuje postaviť okolo 100 ekologických detských ihrísk. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR v rámci svojich dotačných kompetencií vyčlenilo v tomto roku 4,5 mil. eur na výstavbu 100 ekologických detských inkluzívnych ihrísk „RODINKA“ (RODinný INKluzívny Areál). Nové bezbariérové hracie areály pre deti a rodiny tak vyrastú v obciach a mestách po celom Slovensku.

Rezort práce pridelil prvé dotácie na vybudovanie detských ihrísk bez bariér „RODINKA“ 63 žiadateľom vo výške 2 781 828 eur. 

Obce, neziskové organizácie, občianske združenia či registrované cirkvi, ktoré nesplnili podmienky pre udelenie dotácie v prvom kole, ale aj noví žiadatelia, sa tak do výzvy budú môcť zapojiť v lete. Podmienkou poskytnutia dotácie je o. i. zabezpečenie terénnych úprav zo strany žiadateľa a 10 % finančná spoluúčasť. Výška dotácie pre jedného žiadateľa je maximálne 50 000 eur.

Nové bezbariérové ihrisko pre deti vyrastie aj v obci Veľká Paka. „RODINKA“ predstavuje viacgeneračný priestor s prvkami pre deti od 0 do 9 rokov a oddychovou zónou pre dospelých. Jednotlivé komponenty bezbariérového ihriska sú z prírodných materiálov a vytvoria zázemie pre zmysluplné trávenie voľného času rodiny. Hlavný projekt detského inkluzívneho ihriska tvorí 10 prvkov. Z toho 3 základné prvky (pieskovisko, kolotoč a hojdačka) sú inkluzívne, čo ponúka možnosť trávenia času pri hre s rovesníkmi aj deťom s hendikepom.

Všetky prvky sú kombinovateľné a adaptovateľné na rôzne plochy. Jednoducho sa prispôsobia priestoru, ktorý má na vytvorenie ihriska k dispozícii prijímateľ dotácie. Komponenty sú navrhnuté tak, aby detské ihrisko bolo skutočne pre všetkých členov komunity, vytvorilo príjemný a bezpečný priestor pre rozvoj zručností detí, zábavu, oddych či zdieľanie zážitkov.

Viac informácií o poskytovaní dotácie na podporu plnenia funkcií rodiny, v rámci ktorej je možné požiadať o dotáciu na inkluzívne detské ihriská, nájdete tu: Dotácia na podporu plnenia funkcií rodiny - MPSVR SR.

Autor: (MPSVR SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2020
Výstavba nových mestských jaslí má stáť vyše 730 000 eur
Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.
viac
18.07.2020
Do Malaciek prišla vládna dotácia na športovú arénu
Príprava športovej arény v Malackách má za sebou zásadný krok vpred. Mesto už dostalo dotáciu 1,5 milióna eur od vlády na jej výstavbu.
viac
01.08.2020
Zmena v dotáciách na stravu v letných školách
Aj na základe podnetov zástupcov samosprávy Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR po dohode s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo „Zmenu v poskytovaní dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa v prípade organizovania letných škôl“.
viac
16.12.2020
Novinka pri výstavbe bytov: obce „zarobia“ na spolupráci so sociálnymi podnikmi
Obce a mestá, ktoré výstavbu nájomných bytov zveria sociálnym podnikom dostanú vyššiu dotáciu od štátu. Zmenu zákona schválil parlament s účinnosťou od 1. januára 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %