Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
12.03.2024 01:10

Envirorezort zverejnil Manuál pre ochranný odstrel medveďa hnedého


Ilustračná snímka


MŽP SR zverejnilo vo svojom vestníku Manuál pre ochranný odstrel medveďa hnedého, ktorý určuje postupy pri riešení nebezpečných situácií spojených s priamymi alebo nepriamymi rizikami v súvislosti s ohrozením majetku, zdravia a života ľudí pri výskyte medveďa hnedého v intraviláne miest a obcí.


Manuál pre ochranný odstrel medveďa hnedého v Slovenskej republike určuje postupy pri riešení nebezpečných situácií spojených s priamymi alebo nepriamymi rizikami v súvislosti s ohrozením majetku, zdravia a života ľudí pri výskyte medveďa hnedého v intraviláne miest a obcí, a to od prijatia, spracovania a evidencii hlásení, cez pracovné postupy po nahlásení výskytu medveďa hnedého v intraviláne, až po spoluprácu pri zásahoch a elimináciu problémového/synantropného jedinca. 

Manuál je vytvorený s cieľom stanoviť a zdokonaliť operačné postupy, metodiky, príručky a nástroje používané pri riadení konfliktných situácií na základe súčasných poznatkov a získaných skúseností. Uvedený dokument dopĺňa postupy a opatrenia schválené v Programe starostlivosti o medveďa hnedého.

Manuál pre ochranný odstrel medveďa hnedého nájdete TU.

 

Autor: (Zdroj: Ministerstvo životného prostredia SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2018
Minister Sólymos by chcel v tomto roku dotiahnuť zonáciu TANAP-u
Minister životného prostredia László Sólymos by bol rád, keby sa v tomto roku podarilo dotiahnuť zonáciu Tatranského národného parku (TANAP). O potrebe nového modelu fungovania v Tatrách sa hovorí už roky.
viac
27.05.2020
PET fľaše by sa mohli zálohovať už v roku 2022
Zavedenie zálohovania jednorazových obalov by sa malo spustiť podľa pôvodného plánu v roku 2022. Zálohovanie sa odložilo na rok 2023 pre pandémiu koronavírusu.
viac
26.06.2020
Envirorezort plánuje monitoring veľkých šeliem
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR pod vedením Jána Budaja plánuje registráciu a monitorovanie veľkých šeliem, ktoré stratia plachosť a budú prejavovať synantropné správanie.
viac
02.02.2024
MŽP vytvorí do konca februára manuál pre krízový manažment medveďa hnedého
Manuál, ktorý má byť hotový do konca februára, má stanoviť a zdokonaliť operačné postupy, metodiky, príručky a nástroje používané pri riadení krízových situácií na základe súčasných poznatkov a získaných skutočností.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %