Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
23.02.2017 04:07

Fašiangová sobota ukončí sezónu zábav a plesov


Snímka zdroj: (trencinregion.sk).


Na tradičnú fašiangovú veselicu pozýva mesto Trenčianske Teplice, mesto Bánovce nad Bebravou i obec Bošáca.


Fašiangová sobota v Trenčianskych Tepliciach

Fašiangovú veselicu  o 12:30 hod. zaháji tradičný sprievod masiek naprieč kúpeľným mestom. Následne bude program pokračovať na kúpeľnom námestí, kde vystúpia viaceré folklórne skupiny a návštevníkov bude lákať vôňa zabíjačkových špecialít. Poukážku na zabíjačkové menu bude možné si vopred zakúpiť v turisticko-informačnej kancelárii a v infocentre kúpeľného hotela Pax. Aby plné bruchá neboli jedinou spomienkou na teplické fašiangy, bude pre návštevníkov pripravená fotobúdka, odkiaľ si odnesú na pamiatku vtipnú fotografiu.

Bližšie informácie o podujatí nájdete na web stránke: http://visit-teplice.com/kultura-a-noblesa/plesova-zima/fasiangy-na-kupelnom-namesti/

Termín konania: 25. február 2017

Miesto konania: Trenčianske Teplice, Kúpeľné námestie

 

Zažite nevšedné ukončenie fašiangov v meste Bánovce nad Bebravou

Súboráci z Drienovca, dobrovoľní hasiči mesta Bánovce nad Bebravou a Mestské kultúrne stredisko pri tejto príležitosti opäť pripravili nevšedný program. V sobotu 25. februára 2017 sa o 10. hodine môžete pripojiť k sprievodu v maskách, ktorého trasa povedie od Základnej umeleckej školy D. Kardoša na Dubničke až do Mestského kultúrneho strediska. Tohtoročnou novinkou je Fašiangová zábava. Súčasťou bude poriadna tancovačka i tradičné pochovávanie basy.

Termín konania: 25. február 2017

Miesto konania: Bánovce nad Bebravou

 

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Bošáca a Obec Bošáca pozývajú na záverečnú fašiangovú veselicu

S posledným fašiangovým víkendom prichádza posledná zábava a rovnako tak aj obrad pochovávania basy. Pred obdobím pôstu sa môžete ešte naposledy zabaviť na veselici a dopriať si pochúťky ako šišky, fánky či zabíjačkové špeciality. O príjemnú atmosféru a dobrú zábavu sa postará hudobná skupina OKband a následne DHZ Bošáca spolu s divadelným súborom Rozmarín pochovajú basu, a tak ukončia obdobie fašiangov. Pre tých, ktorí prídu vo fašiangovej maske je pripravené zvýhodnené vstupné.

Termín konania: 25. február 2017 od 20. hodiny

Miesto konania: Kultúrny dom Bošáca

 

Autor: (tr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2017
Na Liptove otvoria letnú kúpeľnú sezónu
Leto sa blíži aj do jediných liptovských kúpeľov s liečivou minerálnou vodou. Už v piatok 9. júna 2017 symbolicky odomknú letnú kúpeľnú sezónu na Liptove. Otvorenie bude spojené so zábavou pre všetky vekové kategórie a vstup na podujatie je bezplatný.
viac
30.08.2017
Ako využiť posledné dni prázdnin? Zaujímavé tipy kam v Bratislave
Hoci sa letné prázdniny pomaly blížia k svojmu záveru, kultúrne leto v Bratislave nekončí. Využite posledné letné dni a vychutnajte si kultúrne podujatia a zaujímavé akcie mestských organizácií.
viac
24.01.2018
Lyže, folklór a pár šišiek už tento víkend
Vynikajúce pražené šišky, karnevalové masky či fašiangové maškary budú v posledný januárový víkend čakať na návštevníkov prvého tohtoročného TOP podujatia programu Terra Incognita.
viac
19.02.2022
Napriek opatreniam sa snažia zachovať obľúbenú tradíciu
V Trenčianskych Tepliciach dnes (19. 2. 2022) od 10:30 hod. na Kúpeľnom námestí začne symbolicky znieť hudba slovenského folklóru. Fašiangy ako sa patrí to síce kvôli aktuálnym opatreniam nebudú, ale symbolicky tradíciu v kúpeľnom mestečku napriek tomu zachovajú!
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %