Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
19.02.2022 07:50

Napriek opatreniam sa snažia zachovať obľúbenú tradíciu


Ilustračný výrez plagátu


V Trenčianskych Tepliciach dnes (19. 2. 2022) od 10:30 hod. na Kúpeľnom námestí začne symbolicky znieť hudba slovenského folklóru. Fašiangy ako sa patrí to síce kvôli aktuálnym opatreniam nebudú, ale symbolicky tradíciu v kúpeľnom mestečku napriek tomu zachovajú!


Nebude chýbať fašiangový sprievod v maskách, deti z miestnej ZUŠ a perlou programu budú sestry Bacmaňákové z Kysúc. Mesto sa rozhodlo aspoň symbolickou formou a napriek aktuálne platným opatreniam pripraviť pekný folklórny program v srdci mesta. Mesto tak chce podporiť touto formou najmä úsilie miestnych podnikateľov v gastronómii, ktorí pripravujú práve počas nadchádzajúceho víkendu fašiangové a zabíjačkové špeciality, niektorí dokonca vlastné výrobky. Faktom je, že práve gastronomické prevádzky pandémia zasiahla taktiež naozaj veľmi výrazne. Stánkový predaj na základe platných opatrení počas tohtoročných fašiangov bude chýbať. „Nie je možné všetko pripraviť tak, ako by sme si priali, verím, že o rok bude situácia už priaznivejšia a naplno to roztočíme ako sa na fašiangy patrí. Som však rada, že aspoň symbolicky pripomenieme ľuďom atmosféru fašiangov kvalitnou hudbou, maskami a potešia nás aj deti s učiteľmi z miestnej ZUŠky,“ uviedla primátorka mesta Zuzana Frajková Ďurmeková.

Orientačný časový harmonogram programu na Kúpeľnom námestí v Trenčianskych Tepliciach dňa 19. 2. 2022:

10:30 symbolické otvorenie hudobného spestrenia

10:40 FS Dolina

11:05 žiaci a učitelia zo Základnej umeleckej školy v Trenčianskych Tepliciach

11:35 sestry Bacmaňákové z Kysúc

12:05 žiaci a učitelia zo Základnej umeleckej školy v Trenčianskych Tepliciach

13:00 sestry Bacmaňákové z Kysúc

13:30 FS Dolina

Sprievod v maskách bude v priebehu programu prechádzať námestím, ulicami mesta, a preto si nenechajte ujsť sobotňajšie predpoludnie a popoludnie v Trenčianskych Tepliciach.

Veríme, že o rok pripravíme fašiangy v zdraví a bez obmedzení!

Autor: (MsÚ Trenčianske Teplice, Barbora Zajačková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.02.2017
Fašiangy v Liptovskom Mikuláši spoja ľudí
Hlavný fašiangový program v Liptovskom Mikuláši spojí ľudí z mesta aj mestských častí. Bursovníci z celého Liptovského Mikuláša sa zídu pred mestským úradom a v sprievode sa vyberú do ulíc.
viac
15.02.2022
Sprievod masiek pripomenie v Múzeu kysuckej dediny fašiangovú atmosféru
Sprievod masiek prejde naprieč Múzeom kysuckej dediny vo Vychylovke v nedeľu 27. februára počas programu Fašiangy sa krátia, už sa nenavrátia... Kysucké múzeum v Čadci ho pripravuje pri príležitosti 50. výročia svojho založenia.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
21.02.2023
Fašiangové slávnosti sa vracajú do centra mesta
Folklórnym sprievodom sa začnú v utorok (21. 2.) v centre Prešova fašiangové slávnosti. Vyvrcholením bude veselica inšpirovaná ľudovými tradíciami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %