Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
21.10.2020 03:20

Festival JAMA bude online, vystúpi aj umelá inteligencia


Banner.


V Banskej Štiavnici a v Banskej Belej sa počas víkendu uskutoční festival intermediálneho umenia JAMA, ktorý si pripomenie pamiatku slovenského výtvarníka a muzikológa Milana Adamčiaka.


V súvislosti s aktuálnou situáciou s pandémiou nového koronavírusu budú na podujatí chýbať diváci, sledovať ho však bude možné online. Informovala o tom Klára Hudáková z oddelenia marketingu Slovenskej národnej galérie, ktorá je partnerom festivalu.      

„Tohtoročnú JAMA sme sa rozhodli zrealizovať aj v súčasnej situácii, je pre nás totiž ideovo dôležité zachovať kontinuitu projektu. Aspoň symbolicky považujeme za podstatné každý rok oživiť odkaz Milana Adamčiaka v Banskej Štiavnici, Banskej Belej a ich okolí a uskutočniť práve tu živý program, ktorý s Adamčiakovou tvorbou komunikuje alebo na ňu nadväzuje,“ vysvetlila výkonná riaditeľka podujatia Eva Vozárová.      

Bohatý program okrem iného prinesie slovenskú premiéru zvukovej performance I Am Sitting In A Room amerického experimentátora Alvina Luciera. Súčasťou programu bude aj poézia slovenskej autorky Lizy Gennart, ktorá je v skutočnosti umelou inteligenciou vytvorenou Zuzanou Husárovou a Ľubomírom Panákom.      

Festival JAMA bude možné sledovať na sociálnych sieťach alebo na webovej stránke podujatia. Vysielaný nebude iba sprievodný program festivalu v podobe výstavy Martina Piačeka SAD: Stručný archív daru, ktorá bude slávnostne otvorená vo štvrtok (22. 10.) pred Galériou Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2016
Na Cyklomoste slobody vyrastie železná opona
Súčasťou šiesteho ročníka Festivalu slobody bude aj Víkend zatvorených hraníc, ktorý spoluorganizuje Bratislavský samosprávny kraj. Na Cyklomoste slobody tak od 18. do 20. novembra bude musieť každý spomaliť a okúsiť tak atmosféru totality.
viac
04.10.2017
Biela noc aj tento rok v regióne
Aj tento rok ozvláštnia ulice Bratislavy, ale aj budovy, nádvoria, parky, stanice, mosty, nábrežia, plavárne, parkoviská ako aj ďalšie zaujímavé a menej známe priestory rôzne svetelné konštelácie, ktoré prinesie už tento víkend vizuálny festival súčasného umenia Biela noc 2017.
viac
26.10.2020
Kultúra sa presúva do online priestoru
V súvislosti s obmedzením pohybu obyvateľstva zostane všetkých 18 kultúrnych inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti trnavskej župy pre verejnosť uzatvorených od soboty 24. októbra 2020 až do odvolania.
viac
06.11.2020
Týždeň vedy a techniky prinesie viac ako 100 podujatí online formou
Týždeň vedy a techniky, ktorý sa začne v pondelok 9. novembra a potrvá do nedele 15. novembra, ponúkne viac ako 100 podujatí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %