Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
08.06.2016 04:23

Gurmán fest v Košiciach ponúkne množstvo dobrého jedla a zábavy


Pozvánka.


Siedmy ročník Gurmán Festu, ktorý sa od piatka do nedele uskutoční v Košiciach prinesie ponuku dobrého jedla od vystavovateľov z minulých ročníkov i nováčikov.


"V Košiciach privítame tento rok 56 vystavovateľov na ploche v mestskom parku. Pripravuje sa veľmi zaujímavý trojdňový program, či už na hudobných pódiách alebo takisto aj kulinárske šou. Zabezpečia ich šéfkuchárske hviezdy, ako napríklad Emanuele Ridi, Gabo Kocák či Košičan Michael Thíry, alebo pán Hromjak," uviedol výkonný riaditeľ organizácie Košice Turizmus Miloslav Klíma.   

"Kvalitne pripravené mäso, skvelé burgre, čerstvá zelenina, delikátna kávička, jedinečné vína, výnimočné miešané drinky či lokálne pivá – to je len štipka zo špecialít, ktoré návštevníkov tento rok čakajú. Novinkou bude aj špeciálne uvarené pivo iba na túto príležitosť, ktoré dostalo príhodné meno Zlatý Gurmán," priblížila manažérka podujatia Katarína Grešová.       

Spestrením budú podľa jej slov dve tradičné zábavné zóny. "Prvou z nich bude Hevhetia Jazz Zóna. Tá prinesie v piatok (10. 6.) o 19:30 hod. do Košíc kúsok Poľska – vystúpi totiž mladá kapela Bartosz Dworak Quartet, ktorá patrí medzi to najlepšie z nastupujúcej generácie jazzových hudobníkov. Druhou čerešničkou na torte bude slovenský hudobník Edo Klena a jeho kapela Klenoty, ktorá rozžiari v sobotu (11. 6.) o 20:30 hod. tváre všetkých, čo sa rozhodnú večer stráviť práve na Gurmán Feste. Hudobnú lahôdku zakončí v nedeľu o 15. hod. zostava Nebeská muzika z Terchovej, ktorá vám ukáže, že folklór nepatrí do čias minulých," uviedla na margo programu Grešová.       

Na svoje si počas Gurmán Festu prídu aj rodičia s deťmi. Pre ich ratolesti je totiž pripravená Detská zóna Lentilka. K týmto dvom zónam pribudne ešte jedna nová a netradičná – Športová zóna. "V Športovej zóne si budú môcť návštevníci oddýchnuť pri hraní stolného futbalu, volejbalu, bedmintonu a frisbee. Samozrejme, nezabudli sme ani na tých, ktorí okrem jedla obľubujú aj futbal. V sobotu (11. 6.) sa bude od 18. hod. na dvoch veľkoplošných obrazovkách naživo vysielať zápas Majstrovstiev Európy Slovensko – Wales," povedal Klíma.       

Vstupenky na podujatie si bude možné zakúpiť pri dvoch vstupoch. Prvý z nich bude cez most pri Jakabovom paláci a druhý pri Kunsthalle.       

Podujatie bude v piatok a sobotu trvať od 12. do 22. hod. a v nedeľu od 11. do 20. hod.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Abovské slávnosti lákajú folklórom, zábavou i gulášom
Hudbu, tanec, spev a ďalší sprievodný program pre dospelých a deti ponúkne 48. ročník Abovských folklórnych slávností, ktoré sa budú konať v nedeľu (19. 6.) v Rozhanovciach pri Košiciach.
viac
17.06.2016
Na Medzinárodnom folklórnom festivale Myjava 2016 sa predstaví 1500 účinkujúcich
Účinkujúci zo štyroch kontinentov budú zabávať divákov na 57. ročníku Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava 2016 (17. – 19. 6.). Okrem slovenských folklórnych súborov a skupín sa na kopaniciach predstavia tanečníci a hudobníci z Českej republiky, Chorvátska, Indie, Egypta, Namíbie a Peru.
viac
04.08.2016
Festival partnerských miest Žiliny – Deň európskej kultúry 2016
Mesto Žilina pozýva na Deň európskej kultúry 2016, ktorý sa uskutoční v piatok 5. augusta 2016 od 14:30 hod. na Mariánskom námestí.
viac
29.12.2016
Detská železnica prvýkrát vypraví vlak aj na Silvestra
Mini Silvester s ohňostrojom, zvieratkami a korčuľovaním zažijú návštevníci Košickej detskej historickej železnice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %