Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
08.08.2018 08:25

Hlavné mesto bude odstraňovať nefunkčné nadchody na Kazanskej vo Vrakuni


Nefunkčný nadchod na Kazaňskej ulici. Snímka zdroj: bratislava.sk.


Hlavné mesto začne tento víkend s demolačnými prácami na odstránení dvoch nefunkčných nadchodov pre peších na Kazanskej ulici v MČ Bratislava – Vrakuňa a Podunajské Biskupice, ktoré potrvajú do 20. augusta a budú spojené s úplnou uzávierkou tejto ulice.


V súčasnosti sa uskutočňujú prípravné práce na realizáciu stavby, ktoré sú spojené s čiastočným obmedzením premávky v mieste nadchodov do dvoch zúžených jazdných pruhov.

 Prípravné práce na základe právoplatného búracieho povolenia zahŕňajú demontáž billboardov, prístrešku zastávky, dopravných značiek, montáž oplotenia, montáž zábran a montáž dočasného dopravného značenia a pod. Z tohto dôvodu je do 10.8.2018 čiastočne obmedzená premávka v mieste nadchodov do dvoch zúžených jazdných pruhov.

Od 11. 8.2018 do 20.8.2018 dôjde k úplnej uzávierke Kazanskej ulice v Bratislave od križovatky ulíc Kazanská-Uzbecká-Hradská až po križovatku Kazanskej s Dvojkrížnou ulicou a začnú sa demolačné práce na odstránení existujúcich nadchodov.

Demontážne práce budú realizované počas celého víkendu a čiastočne v nočných resp. v skorých ranných hodinách. Počas úplnej uzávierky Kazanskej ulice v mieste demolácie nadchodov budú zriadené obchádzkové trasy po jestvujúcich komunikáciách t. j. Hradská, Uzbecká, Korytnická, Dvojkrížna, Žitavská a Železničná ulica.

Dokončovacie práce na úprave terénu po odstránení nadchodov, frézovaní a pokládke nového asfaltového koberca budú realizované od 20.8.2018 do 26.8.2018. Súčasťou prípravných, demolačných a dokončovacích prác je aj preložka trolejového vedenia, demontáž a montáž 12 ks trakčných stožiarov, ako aj úprava verejného osvetlenia v miestach demolovaných nadchodov.

Týmto žiadame občanov o strpenie a vopred sa ospravedlňujeme za vzniknuté nepríjemnosti a za zvýšený hluk počas stavebných prác, ako aj vodičov o trpezlivosť s dopravnými obmedzeniami.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2016
Toxická skládka sa týka všetkých
Toxická skládka po CHZJD v bratislavskej Vrakuni musí byť odstránená skôr, než dôjde k ekologickej katastrofe. Ako a kedy sa tak stane, na to by mala dať odpoveď diskusia na pôde Bratislavskej župy, ktorá sa uskutoční v priebehu novembra.
viac
10.09.2020
Radnica riešila v auguste 140 pripomienok od občanov
Nitrianska radnica riešila v priebehu augusta 140 pripomienok od občanov. Vo väčšine prípadov sa týkali čistoty, životného prostredia či komunikácií.
viac
10.02.2022
Fond Weinwurma vyhlásil výzvu na obnovu i odstraňovanie grafitov
Až 3 000 eur môžu získať tí, ktorí sa rozhodnú v bratislavskom Starom Meste vylepšiť verejný priestor. Dotácia je súčasťou ďalšej výzvy staromestského Fondu architekta Weimwurma, ktorý vznikol z iniciatívy starostky Starého Mesta Zuzany Aufrichtovej v roku 2019.
viac
16.03.2024
Nitra: Mesto vlani odstránilo z ulíc viac ako dve stovky autovrakov
Mestská polícia (MsP) v Nitre v priebehu minulého roka zaevidovala v uliciach mesta 267 dlhodobo nepojazdných vozidiel. Ako sa uvádza vo výročnej správe MsP, vyhľadávaním, dokumentovaním a apelom na majiteľov bolo z verejného priestranstva odstránených 207 autovrakov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %