Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
07.06.2022 03:20

Hradné slávnosti ponúknu dobové výjavy, koncert, divadlo i ohňovú šou


Ilustračná snímka: (tasr).


Areál Levického hradu bude počas najbližšieho víkendu patriť histórii. V sobotu 11. júna sa tam zídu šermiari a hradní páni. Pripravená je beseda i ukážky rôznych dobových výjavov.


Program Levických hradných slávností sa začne na pravé poludnie historickým sprievodom mestom a symbolickým odovzdaním kľúčov od hradu. Nasledovať bude bohatý program s viacerými dobovými výjavmi. Bude medzi nimi dobýjanie hradu, ale aj ukážky historických tancov.

Návštevníci sa môžu zúčastniť aj na besede o hradnom pánovi Štefanovi Dobóovi a vypočuť si ukážky renesančnej hudby. "Súčasťou hradných slávností bude aj tradičné bábkové divadlo, koncert hudobnej skupiny Hrdza a večer Dračia ohňová šou," uviedli organizátori, ktorými sú okrem mesta a mestského kultúrneho strediska aj Tekovské múzeum v Leviciach a Cassanova – spoločnosť veselých šermiarov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2016
Obľúbené Svätomartinské dni v Bratislave sa blížia
Svätomartinské dni, ktoré organizuje hlavné mesto začiatkom novembra 2016 pod záštitou primátora Iva Nesrovnala, už po deviatykrát oživia tradíciu svätomartinských osláv v hlavnom meste.
viac
18.05.2017
Noc múzeí a galérií vo Fiľakove
Hradné múzeum vo Fiľakove srdečne pozýva všetkých záujemcov na X. ročník celovečerného podujatia Noc múzeí a galérií, ktoré sa uskutoční 20. mája 2017.
viac
31.08.2022
Hradné hry priblížia dejiny mesta a okolia od neskorého stredoveku
Tohtoročné Fiľakovské hradné hry návštevníkom priblížia dejiny Fiľakova a jeho okolia v období od neskorého stredoveku až po druhú svetovú vojnu.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %