Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
11.12.2023 12:55

Informácie pre obce k výkonu niektorých ustanovení zákona o ochrane ovzdušia


Ilustračný obrázok, zdroj: Verejná správa


Ministerstvo životného prostredia SR vypracovalo informáciu pre obce k výkonu niektorých ustanovení zákona č. 146/2023 Z. z. o ochrane ovzdušia a o zmene a doplnení niektorých zákonov.


Informácie pre obce k výkonu ustanovenia  § 51 ods. 3 zákona č. 146/2023 Z. z. o ochrane ovzdušia a o zmene a doplnení niektorých zákonov sa týka postupu konania obce a VZORY v súvislosti s podnetmi na kontrolu malých spaľovacích zariadení nájdete TU.

V súvislosti s výkonom zákona č. 146/2023 Z. z. o ochrane ovzdušia a o zmene a doplnení niektorých zákonov a zákona č. 190/2023 Z. z. o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia dávame do pozornosti nasledujúce materiály:

Príručka k zákonu č. 190/2023 Z. z. o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia, ktorej súčasťou je aj návrh VZN o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia

Príručka pre obce a mesta v oblasti ochrany ovzdušia

Metodický pokyn k riadeniu kvality ovzdušia vrátane prípravy a tvorby PZKO spolu so 6 prílohami

Správne poplatky v oblasti ochrany ovzdušia podľa zákona č. 146/2023 Z. z. o ochrane ovzdušia a o zmene a doplnení niektorých zákonov

 

V súvislosti s novou legislatívou  prebiehali online semináre. Séria 4 online seminárov, ktorú pripravil Projekt LIFE IP – Zlepšenie kvality ovzdušia, je dostupná TU, TU, TU i TU.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2017
Parlament dal zelenú efektívnejšej ochrane ovzdušia
Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky dnes schválili novelu zákona o ochrane ovzdušia. O aplikačnej novele odpadového zákona budú hlasovať v stredu (18.10.). Informoval o tom hovorca MŽP SR Tomáš Ferenčák.
viac
27.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Sociálne služby a sociálna pomoc
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz sa zameraním na sociálne služby a sociálna pomoc.
viac
17.05.2021
ZMOS požaduje od štátu, aby financoval objednané
Združenie miest a obcí Slovenska adresovalo ministrovi dopravy a výstavby požiadavku na dofinancovanie preneseného výkonu štátnej správy. Štát namiesto toho, aby doplatil objednané ešte krátil objem peňazí. Mestá a obce sú preto nútené porušovať zákon.
viac
14.04.2022
Zapojenie samosprávy do zvýšenia kvality ovzdušia môže znížiť emisie
Zapojenie starostov a primátorov do úsilia zvýšiť kvalitu ovzdušia môže znížiť emisie škodlivých látok na Slovensku. Uviedli to z ministerstva životného prostredia, reagovali tak na pripomienky Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) k návrhu zákona o ochrane ovzdušia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %