Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
14.03.2023 11:40

Jarné upratovanie bude tento rok spojené i so súťažou


Ilustračná snímka: (tasr).


Samospráva Prievidze vyzvala aj tento rok svojich obyvateľov, aby sa zapojili do jarného upratovania a pomohli tak svojmu mestu a prírode s odpadom. Súčasťou aktivity bude i súťaž. Akcia sa bude konať 25. marca od 8.00 do 13.00 h. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.


Upratovanie je určené pre obyvateľov mesta a spoločenstvá vlastníkov bytov a týka sa len údržbových a čistiacich prác na verejných priestranstvách. Dobrovoľníci si tak upracú chodníky a zeleň medzi bytovými a rodinnými domami, prípadne parkoviská.

"Mesto by bolo rado, aby sa do upratovania zapojili i rodičia s deťmi a ukázali im, že je dôležité sa o svoje okolie starať. Preto každý, kto sa na upratovaní zúčastní a zavesí na Facebook mesta svoju fotku z upratovania, sa zapojí automaticky do losovania o rodinnú vstupenku na nedeľu s rozprávkou a ďalšie zaujímavé ceny," uviedla primátorka Katarína Macháčková.

Kôpky odpadu by mali obyvatelia umiestňovať čo najbližšie ku komunikácii prístupnej na nakladanie, aby ho bolo možné následne odviezť. Jednotlivé druhy vyzbieraných odpadov je potrebné nezmiešavať, ale ukladať osobitne.

"Koordináciu akcie v deň konania, odvoz a ďalšie nakladanie so zhromaždeným odpadom zabezpečuje spoločnosť Technické služby mesta Prievidza, ktorej obyvatelia môžu nahlasovať miesta odvozu odpadu. Odvoz je potrebné uskutočniť v deň konania akcie," priblížila Krajčiová.

Samospráva v rámci jarného upratovania podľa nej nebude zabezpečovať zber odpadov prostredníctvom veľkoobjemových kontajnerov. "Zber sa tak nevzťahuje na konáre, objemný, nebezpečný a drobný stavebný odpad, tie budú realizované v ďalších termínoch," dodala.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2017
Za jarné upratovanie môžu Handlovčania vyhrať zeleň
Handlovská samospráva pripravuje jarné upratovanie mesta pod názvom V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti. Za najaktívnejší prístup pri čistení verejných priestranstiev, ktoré sa bude konať od 1. do 13. apríla, obyvateľov i odmení, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
28.03.2019
V medzinárodnej dejepisnej súťaži zabojovali študenti zo 14 gymnázií TSK
Na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne sa v stredu 27. marca 2019 už po piatykrát konala prestížna stredoškolská dejepisná súťaž slovenských a českých gymnázií. Poslednýkrát preverila vedomosti žiakov z oblasti československých dejín, ktoré uzatvorila etapa rokov 1978 – 1992.
viac
15.04.2023
Jarné upratovanie s Maxom potrvá do 15. mája 2023
Jarné obdobie sa nezadržateľne blíži. Naše záhrady i príroda začínajú byť posiate farebnými kvetmi a zelenou trávou. Slovenská agentúra životného prostredia vás opäť spolu s Maxom vyzýva vyčistiť prírodu, vaše obľúbené prechádzkové miesto, blízke okolie alebo okolie vášho domu.
viac
17.02.2024
Prievidza sa pripravuje na jarné upratovanie
Mesto Prievidza vyzýva aj tento rok svojich obyvateľov, aby sa zapojili do jarného upratovania a pomohli tak svojmu mestu a prírode s odpadom. Akcia sa bude konať v sobotu 16. marca od 08:00 do 13:00 hodiny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %