Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.12.2018 06:50

Jubilejný Štjavnycký vjanočný jarmok spestrí živý betlehem


Ilustračná snímka TASR


Desiatky predajcov s originálnymi výrobkami, tradičné jedlá a nápoje, kultúrny program, ale aj zvyky a tradície už tradične charakterizujú Štjavnycký vjanočný jarmok. Jeho 15. ročník sa koná v piatok 7. a sobotu 8. decembra na nádvorí banskoštiavnického Kammerhofu.


   

"Tým, že je jubilejný, sme si pre návštevníkov pripravili jedinečnú perličku, a to Štiavnický živý betlehem v podaní štiavnických hercov," priblížila Petra Páchniková zo Slovenského banského múzea.      

 Podujatie je už tradične späté aj s kultúrnym programom. V piatok sa môžu najmä malí návštevníci tešiť na Bábkové divadlo na rázcestí s rozprávkou Dobrú chuť, vlk!. Na pódiu v nádvorí vytvoria vianočnú atmosféru koledníci z Katolíckej spojenej školy, súbor Permoník z Materskej školy (MŠ) Ul. 1. Mája, žiaci Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Banská Štiavnica a Detský zbor ZUŠ Banská Štiavnica s vystúpením pod názvom Dobrá zvesť.       

Podvečer sa o slávnostnú atmosféru postará spomínaný Štiavnický živý betlehem, nasledovať bude vystúpenie folklórnej skupiny Hron zo Žiaru nad Hronom a špeciálny hosť Bukrétbanda so Slavom Palovičom.      

 V sobotu podľa Páchnikovej v programe vystúpia deti z MŠ Nezábudka so svojou „Zatúlanou vločkou” a Mužský spevácky súbor Sekera zo Žiaru nad Hronom. Bábkové divadlo na rázcestí ponúkne priamo v expozícii Kammerhofu predstavenie „Dve rozprávky na brušku”.       

Počas oboch dní sa môžu návštevníci tešiť aj na pečenie oblátok v historickej forme nad ohňom či liatie olova. Ochutnať budú môcť krampampulu či ďalšie tradičné jedlá a nápoje.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.02.2019
Mesto kultúry spojí hudobné projekty krajín V4
Banská Štiavnica privíta najzaujímavejšie hudobné projekty zo Slovenska, Maďarska, Poľska a Česka, ktoré sa stretnú v projekte Nu sound of Visegrad. Putovná koncertná séria príde do mesta v rámci aktivít Banská Štiavnica - Mesto Kultúry 2019.
viac
26.08.2019
Z dvoch blokov SOŠ v Banskej Štiavnici bude sociálne zariadenie
Dva bloky bývalej Strednej odbornej školy (SOŠ) na ulici Špitálskej v Banskej Štiavnici by sa v najbližších rokoch mali zmeniť na účelové zariadenie sociálnych služieb.
viac
27.09.2019
Banská Štiavnica: ZMOS predstavil ďalšie inšpiratívne príklady dobrej praxe
Stretnutia žiakov štyroch miest svetového dedičstva, do ktorých sa zapájajú aj deti z Banskej Štiavnice, registrácia ochrannej známky na tradičnú pochúťku scískanice či realizácia oddychovo-relaxačnej zóny v okolí vodnej priehrady Ľadovo v Lučenci, to sú príklady dobrej praxe.
viac
09.12.2023
V Kammerhofe sa začal 18. ročník Štjavnyckého vjanočného jarmoku
Nádvorie banskoštiavnického Kammerhofu ožilo v piatok pravou predvianočnou atmosférou. včera predpoludním sa tam začal 18. ročník Štjavnyckého vjanočného jarmoku, ktorý je známy a vyhľadávaný nielen pre širokú ponuku remeselných výrobkov, ale aj komornú atmosféru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %