Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
17.04.2023 10:35

Krajskí poslanci budú okrem iného schvaľovať úverovú zmluvu na 30 mil. eur


Sídlo PSK.


Záverečný účet Prešovského samosprávneho kraja (PSK) za rok 2022, školské a kultúrne projekty i nové cestné akcie, ktoré prinesú rekonštrukcie a modernizácie ďalších úsekov. Tieto a iné témy sú predmetom zasadnutia Zastupiteľstva PSK, ktoré sa koná v pondelok 17. apríla.


Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová s tým, že krajskí poslanci sa zídu na druhom tohtoročnom zasadnutí a v poradí piatom v novom volebnom období. Na programe je celkovo 26 bodov rokovania.

"Okrem záverečného účtu sa bude schvaľovať v poradí druhá tohtoročná úprava rozpočtu a uzatvorenie úverovej zmluvy vo výške 30 miliónov eur na činnosti spojené s realizáciu mostného a cestného programu. Tá má priniesť rekonštrukcie ďalších úsekov ciest II. a III. triedy i mostných objektov Správy a údržby ciest PSK. V rámci výzvy Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) sa plánujú investície na dobudovanie infraštruktúry v Poloninách, ale aj ďalšie cestné projekty," uviedla hovorkyňa.

Krajský parlament prerokuje tiež zámer vstupu do projektu výstavby novej telocvične Gymnázia. T. Vansovej v Starej Ľubovni so žiadosťou o príspevok z Fondu na podporu športu. Predmetom rokovania bude aj schválenie predloženia viacerých žiadostí o nenávratný finančný príspevok v rámci výzvy IROP, ako i Plánu obnovy, zameraných na zlepšenie vzdelávacej infraštruktúry v kraji. Jeleňová doplnila, že na programe je aj schvaľovanie projektov kultúrnych organizácií PSK – Vihorlatskej hvezdárne v Humennom, Hvezdárne a planetária v Prešove a Podduklianskeho osvetového strediska.

"Poslanci sa budú venovať viacerým informatívnym správam, vyúčtovaniu zálohového príspevku za služby vo verejnom záujme v prímestskej doprave za uplynulý rok i stratégii pre mládež na najbližšie roky. Schvaľovať sa bude i uzatvorenie zmluvy o Ekonomickej sieti regiónov Trojmoria. Jej zakladateľmi okrem PSK je aj päť vojvodstiev z Poľska, päť žúp z Rumunska, tri subjekty z Litovskej republiky a maďarská župa so sídlom v Debrecíne," vymenovala Jeleňová.

Rokovanie krajského parlamentu začne tradične o 10. hodine a bude dostupné aj pre širokú verejnosť prostredníctvom online prenosu cez tasr.tv.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2018
Kraj podporí projekty v regióne sumou 663-tisíc eur
Prešovský samosprávny kraj prerozdelí z vlastných príjmov v rámci dotácií 663-tisíc eur. Podporené budú projekty v oblasti kultúry, športu a sociálnych služieb. O grantové peniaze môžu požiadať mestá, obce, občianske združenia i neziskové organizácie. Žiadosť je potrebné predložiť do 13. apríla.
viac
29.12.2018
Krajskí poslanci schválili výzvy na dotácie na rok 2019
Na šport, kultúru a sociálnu oblasť rozdelí Prešovský samosprávny kraj (PSK) celkovo jeden milión eur. Žiadatelia sa môžu uchádzať o finančné prostriedky v dvoch výzvach.
viac
03.06.2020
Kežmarskí poslanci sa zaoberali zmenou rozpočtu a menovali aj náčelníka MsP
Mestské zastupiteľstvo v Kežmarku sa zaoberalo plánovanou zmenou rozpočtu, ktorý ovplyvnila pandémia, vymenovaním nového náčelníka mestskej polície (MsP) či znížením poplatku za prenosnú parkovaciu kartu pre prevádzkovateľov ubytovacích zariadení.
viac
11.03.2022
Poslanci PSK vyčlenili 125 000 eur na pomoc v súvislosti s utečeneckou krízou
Pre utečeneckú krízu v súvislosti s vojnou na Ukrajine vyčlenil Prešovský samosprávny kraj (PSK) zo svojho rozpočtu 25 000 eur pre obec Ubľa a 100 000 eur na zabezpečenie humanitárnej pomoci pre utečencov. Vo štvrtok to schválili krajskí poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %