Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
27.09.2023 10:00

Levice: Mesto vytypovalo lokality, kde chce zachovať státie na chodníku


Ilustračná snímka


Mesto Levice sa pripravuje na aplikovanie tzv. chodníkovej novely, ktorá vstupuje do platnosti od októbra tohto roka.


Po ukončení fyzického zmapovania ciest a chodníkov, ktoré je nevyhnutným podkladom na vypracovanie dopravného projektu s čo najväčším počtom parkovacích miest, mesto navrhlo úpravu dopravného značenia vo vytypovaných lokalitách. "Pod vedením primátora bola zriadená komisia, ktorá na svojich zasadnutiach a pri následných obhliadkach mesta vytypovala konkrétne ulice a časti mesta, kde sa státie na chodníkoch bude realizovať," informoval prednosta úradu Peter Kriška.         

Státie na chodníku by malo byť povolené na ulici Pri Podlužianke a na Kyjevskej ulici. Čiastočné státie na chodníku by malo zostať zachované na Okružnej ulici a Ulici F. Hečku. Státie na vozovke v jednosmernej premávke chce radnica zabezpečiť na Ulici A. Sládkoviča, Dopravnej ulici a ulici Na lúkach. Mesto uvažuje so zachovaním parkovania na chodníkoch najmä v tých lokalitách, kde je problém so statickou dopravou, potvrdila radnica.         

Radnica je projekčne pripravená na budovanie nových parkovacích miest na Ulici P.O. Hviezdoslava pod hradom, Dopravnej ulici, Ulici Ľ. Štúra vo vnútrobloku a Ulici Ľ. Podjavorinskej pri bývalej čárde. Výstavba parkovísk je závislá od objemu finančných prostriedkov, ktoré podliehajú schváleniu mestského zastupiteľstva, upozornil magistrát.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2017
Samospráva za negatívum elektronickej komunikácie považuje anonymitu
Mesto Levice považuje za negatívum elektronickej komunikácie anonymitu, keďže občania so samosprávou komunikujú pod rôznymi prezývkami či vymyslenými menami.
viac
07.11.2017
Občania môžu podporiť projekt Ozeleňme mesto Levice
Mesto Levice postúpilo do ďalšieho verejného hlasovania v rámci grantového programu Komunitné granty 2017 s podnázvom 80 000 eur pre komunity, kde to žije Nadácie VÚB.
viac
30.06.2020
Vo viacerých lokalitách mesta začali s opravami ciest
Samospráva Bánoviec nad Bebravou začala v týchto dňoch s opravou povrchov cestných komunikácií. Práce vo viacerých častiach mesta zabezpečuje takzvanou tryskovou metódou, informovala radnica v tlačovej správe.
viac
27.09.2023
Chodníková novela sa dotkne piatich lokalít, mesto tu osadí značky
Piatich lokalít v Banskej Bystrici sa dotkne takzvaná chodníková novela, ktorá vstúpi do platnosti začiatkom októbra. Samospráva v nich umiestni dopravné značenie, vďaka ktorému tu bude parkovanie na chodníku možné aj naďalej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %