Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
13.02.2024 10:10

Liptovský Mikuláš: Faktúry a poplatky môžu obyvatelia zaplatiť cez nový kiosk


Snímka zdroj: mesto Liptovský Mikuláš


Faktúry, dane a poplatky môžu obyvatelia Liptovského Mikuláša zaplatiť cez nový kiosk. Umiestnili ho vo vstupnej hale tamojšieho mestského úradu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že sú prvým slovenským mestom, ktoré spustilo takéto samoobslužné multifunkčné zariadenie.


"V novom kiosku vo vstupnej hale obyvatelia uhradia faktúry, ePoukazy a viaceré správne poplatky. Napríklad za osvedčenie podpisov, za povolenie uzavrieť manželstvo mimo úradne určenej miestnosti, za vydanie rybárskeho lístka, ohlásenie drobnej stavby a množstvo ďalších poplatkov z matričného a stavebného úradu," priblížila hovorkyňa.         

Dodala, že už čoskoro v novom kiosku zaplatia aj miestne dane a poplatky, ako je daň z nehnuteľnosti, za psa alebo poplatok za komunálny odpad prostredníctvom samostatného modulu. "V súčasnosti ich môžu uhradiť vďaka QR kódu, ktorý nájdete na rozhodnutí o vyrubení daní a poplatkov," poznamenala Čapčíková.         

Nové zariadenie môže verejnosť využiť počas úradných hodín mestského úradu od pondelka do piatka od 8.00 do 15.00 h, v stredu do 16.30 h.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2017
Miestne dane a poplatky môžu v Liptovskom Mikuláši platiť už aj cez mobil
Obyvatelia Liptovského Mikuláša môžu v tomto roku po prvý raz zaplatiť miestne dane a poplatky aj cez mobilný telefón. Nový spôsob platby prostredníctvom mobilnej aplikácie má ľudí odbremeniť od státia v radoch pri pokladni.
viac
21.04.2020
Mesto Liptovský Mikuláš vyzýva na elektronickú úhradu daní
Liptovskomikulášska radnica vyzýva obyvateľov, aby úhrady daní a poplatkov vybavili elektronickou formou. Pred pokladnicou v klientskom centre mestského úradu sa v pondelok vytvorili zástupy ľudí, ktoré podľa vedenia mesta v čase pandémie nového koronavírusu nie sú vhodné.
viac
01.06.2020
Liptovský Mikuláš zatiaľ neplánuje zvyšovať poplatky pre obyvateľov
Mesto Liptovský Mikuláš zatiaľ neuvažuje o zvyšovaní miestnych poplatkov pre obyvateľov. V súvislosti s dosahom koronakrízy na ekonomiku mesta to uviedol primátor Ján Blcháč.
viac
13.10.2021
V Liptovskom Mikuláši vyzbierali počas leta 96 ton kuchynského odpadu
Množstvo kuchynského odpadu vyzbieraného z domácností v Liptovskom Mikuláši dosiahlo počas letných mesiacov 96 ton. Primátor Ján Blcháč zhodnotil, že spustenie zberu obyvatelia zvládli bez väčších ťažkostí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %