Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
03.11.2021 04:30

Logo Záhorie už má ochrannú známku


Logo.


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie už má zaregistrované logo ako ochrannú známku na Úrade priemyselného vlastníctva SR. Informoval o tom výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj. Logo organizácia používa od svojho založenia v roku 2012.


"Vzniklo na základe vtedajšieho rozhodnutia starostov na Záhorí. Logo bolo vytvorené za účelom spojiť všetky okresy, obce a oblasti pod jednu značku, ktorá by ich najviac vystihovala a aby získali väčšiu silu. Nie nadarmo sa hovorí, že v jednote je sila," uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Písmo bolo vybrané zámerne jednotlivo z rozličných fontov, aby čo najlepšie zdôrazňovalo rozmanitosť regiónu. "Tak ako fonty, mení sa aj farebnosť. Písmená na začiatku a na konci nápisu sú zvýraznené farebne. Ide o to, aby logo vizuálne nepadalo na jednu zo strán. Žltá symbolizuje vychádzajúce slnko či piesok, zelená borovicové lesy a v modrej sa odzrkadľuje vodná turistika. Minimalistická linka pod nápisom Záhorie drží všetky písmená pohromade a zároveň znázorňuje aj reliéf pohoria, z ktorého vystupuje názov regiónu," informovala autorka loga Veronika Chovancová.

Logo používa organizácia na promovanie destinácie i produktov regiónu Záhorie. "Umožňuje rôzne variácie, ale vždy uprednostňujeme, aby prezentácia loga bola jednotná. Registrácia loga má pre náš región veľký význam. S logom spájame už dlhodobo produkty cestovného ruchu. V blízkej budúcnosti s ním plánujeme spojiť miestne produkty, či už ide o malých pivovarníkov, vinárov, produkty cukrárov či výrobcov tradičných záhoráckych výrobkov. A to nielen v regióne, ale aj smerom von," doplnil Lidaj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2021
Deň otvorených búd sa uskutoční tento víkend 22. mája
Deň otvorených búd 2020, ktorý bol pôvodne plánovaný vlani 24. októbra, sa napokon uskutoční 22. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
27.05.2021
Na Kunovskej priehrade pribudne nová športovo-zábavná atrakcia
V rekreačnej oblasti mesta Senica na Kunovskej priehrade čoskoro pribudne nová športovo-zábavná atrakcia - nízke lanové centrum s obrovským mraveniskom.
viac
22.06.2021
Na kúpalisku v Senici a na Kunovskej priehrade pribudnú defibrilátory
Na kúpalisku v Senici a na pláži na Kunovskej priehrade pribudnú pred letnou sezónou nové defibrilátory. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
24.08.2021
Na cyklotrase v Senici pribudlo nočné bodové solárne osvetlenie
Pre lepší komfort cyklistov i peších, ktorí využívajú cyklotrasu, ktorá v Senici začína pri areáli mestského kúpaliska a smeruje na Kunovskú priehradu, pribudlo na 2,5 kilometri dlhom úseku bodové orientačné osvetlenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %