Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
17.08.2023 09:30

Lučenecké hodovanie prinesie jarmok, pivný festival i jazdy historickým vlakom


Banner.


V meste Lučenec sa od štvrtka (17. 8.) do soboty (19. 8.) uskutoční v poradí už desiaty ročník Lučeneckého hodovania. Podujatie okrem hudobného programu prinesie i tradičný jarmok, pivný festival či jazdy historickým vlakom. Informovala o tom hovorkyňa mesta Michaela Baboľová.


Lučenecké hodovanie sa začne vo štvrtok hudobným programom na Námestí republiky, ktoré bude dejiskom hlavného programu podujatia. V piatok (18. 8.) je pre návštevníkov pripravený program v rámci projektu Europe for Citizens - Európa pre občanov i slávnostné udeľovanie ocenení mesta Lučenec.

Súčasťou trojdňového podujatia bude i sprievodný program. Pripravené sú vyhliadkové jazdy mestom vláčikom či pivný festival s takmer 100 druhmi piva. "Deti zaručene poteší Rozprávkové pódium, nebudú chýbať ani tvorivé dielne a tombola. To všetko na radnici v Mestskom múzeu," uviedla programová zamestnankyňa mesta pre kultúru Darina Varhaníková. Ako dodala, v sobotu sa uskutoční aj deviaty ročník prehliadky historických automobilov a motocyklov s názvom Fotrova kára.

"Medzi netradičné podujatia, ktoré môžete zažiť v sobotu, patrí III. ročník jázd historickým vlakom na trase Lučenec - Kalonda a okružné jazdy historickým autobusom na trase Lučenec - Fiľakovo - Šiatorská Bukovinka a späť," priblížila samospráva. Verejnosť sa môže tešiť aj na druhý ročník majstrovstiev Slovenska v hode telefónom či v poradí už trinásty ročník Stredoeurópskeho pohára mužov v bocci - raffa o pohár mesta Lučenec.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2019
Na Lučenské hodovanie zavíta Desmod, Peter Cmorík, či známy DJ Milan Lieskovský
V meste Lučenec bude koncom augusta poriadne horúco. Ako každý rok, aj tento bude v dňoch 22. až 25. augusta 2019 centrum Novohradu „nabité vo švíkoch“. Tešiť sa môžete na výborné jedlo, dobré studené pivo, skvelú hudbu a zábavu pre všetky vekové kategórie.
viac
27.07.2022
Novohradský folklórny festival bude trvať päť dní
V poradí 26. ročník Medzinárodného Novohradského folklórneho festivalu sa bude počas piatich dní konať na viacerých miestach v slovenskej i maďarskej časti regiónu.
viac
16.08.2022
Lučenecké hodovanie do mesta opäť prinesie pivný festival i tradičný jarmok
V poradí deviaty ročník Lučeneckého hodovania prinesie do mesta okrem kultúrneho programu i tradičný jarmok, pivný festival či Medzinárodný Novohradský maratón.
viac
20.04.2023
Na Deň Zeme pripravilo SSM pre návštevníkov viaceré ekoaktivity
Pre návštevníkov a milovníkov prírody pripravilo Stredoslovenské múzeum (SSM) v Banskej Bystrici pri príležitosti Dňa Zeme viaceré ekologické aktivity zamerané na ochranu životného prostredia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %