Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
09.06.2023 12:35

Mesto kúpilo dve nové bytovky s 32 nájomnými bytmi


Snímka zdroj: (Mesto Zlaté Moravce).


Mesto Zlaté Moravce odkúpilo do svojho vlastníctva dve nové bytovky na Robotníckej ulici. Kúpu bytových domov schválilo mestské zastupiteľstvo.


Nachádza sa v nich 32 nájomných bytov, ktoré samospráva začne prideľovať záujemcom v druhej polovici tohto roka, informovala radnica. Byty bude prideľovať komisia sociálna, zdravotná a bytová na základe splnenia podmienok na pridelenie bytu, ktoré sú upravené vo všeobecne záväznom nariadení mesta.

Celková kúpna cena bytových domov vrátane technickej vybavenosti predstavuje 2.745.966 eur. Na základe prijatého uznesenia podalo mesto v termíne do 31. mája žiadosť o poskytnutie podpory na Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) a Ministerstvo dopravy (MD) SR. Kúpa bytoviek a technickej vybavenosti bude financovaná z podpory ŠFRB, dotácie z MD SR a z vlastných zdrojov mesta, potvrdil viceprimátor Marek Holub.

Bytovky i technická vybavenosť sú už skolaudované. Obe bytovky majú štyri podlažia, na každom podlaží sú štyri byty. Jedna bytovka má celkovo 16 bytov, z toho osem jednoizbových, štyri dvojizbové a štyri trojizbové byty.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2017
Šaľa rozbieha výstavbu troch bytových domov so 150 bytmi
Mesto Šaľa pripravuje výstavbu troch bytových domov. Súkromná spoločnosť, ktorá byty postaví, začala s prípravou a vyrovnávaním terénu a jeho čistením od náletových drevín.
viac
18.01.2018
Samospráva chce ľudí informovať cez sms-ky
Mesto Zlaté Moravce má v pláne zaviesť nový informačný systém prostredníctvom sms správ a emailov. Ľudia by tak mohli cez svoje mobilné telefóny a počítače dostávať vždy včas všetky dôležité oznamy i kultúrne pozvánky. Samospráva už odoslala prvé skúšobné správy.
viac
15.11.2018
Múzeum sa zmení na dedinskú izbu, v ktorej sa bude párať perie
Priestory Mestského múzea v Zlatých Moravciach sa vo štvrtok 22. novembra o 15. hodine premenia na tradičnú dedinskú izbu. Členky občianskeho združenia Babička v nej návštevníkom ukážu, ako sa kedysi páralo perie.
viac
10.05.2019
Mestské múzeum predstaví časť histórie vloženú do sklených fliaš
Špecifický pohľad na časť histórie z banského prostredia, remesiel, vinárstva či sakrálnej tematiky vloženej do sklenených fliaš ponúkne výstava Fľaše trpezlivosti. Sprístupnená bude v priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach od 17. mája do 28. júna.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %