Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
07.05.2020 08:40

Mesto Michalovce zbiera príbehy z „koronadoby“


Michalovce. Snímka zdroj: (sk.wikipedia.org).


Získať ucelený obraz o prežívaní pandémie nového koronavírusu obyvateľmi chce samospráva mesta Michalovce. Príbehy jednotlivcov zbiera prostredníctvom ankety zverejnenej na svojej internetovej stránke.


„Chceme obyvateľom priblížiť život iných ľudí počas pandémie,” uviedla hovorkyňa mestského úradu Iveta Palečková.

Podľa jej slov môžu jednotlivé skúsenosti, ktoré bude mesto zverejňovať na svojej stránke na sociálnej sieti a tiež v mestskom dvojtýždenníku, pôsobiť na čítajúcich i motivačne. „Niekedy máme pocit, že my sami máme to najväčšie trápenie a prekážky v tom, čo by sme chceli robiť, ale v tejto dobe nemôžeme. Bolo by pekné ukázať iným ľuďom, ako prežívajú tieto pomerne ťažké dni aj iní obyvatelia. Možno majú väčšie problémy a možno ich zvládajú, paradoxne, ľahšie ako my,” vysvetlila ústredný dôvod toho, prečo samospráva projekt realizuje. Ako doplnila, zatiaľ sa Michalovčania do akcie zapájajú najmä zasielaním fotografií z chvíľ strávených v prírode. Verí však, že sa mnohí odhodlajú i k písomným reakciám.

Spoluautormi mestských novín sa môžu obyvatelia Michaloviec stať zodpovedaním troch okruhov otázok. Samospráva v nich napríklad zisťuje, akými aktivitami trávili respondenti čas počas domácej izolácie, či počas tohto obdobia urobili niečo osožné alebo akú skutočnosť, s ktorou zápasili, považujú za najťažšiu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.04.2020
Radnica zisťuje názory verejnosti na kultúrny život v meste
Nitrianska radnica spustila dotazníkový prieskum, pomocou ktorého chce zistiť názory verejnosti na úroveň kultúrneho života v meste. Zozbierané údaje majú následne poslúžiť ako podklad pre tvorbu stratégie rozvoja kultúry v meste.
viac
26.03.2021
Staré Mesto vyzýva obyvateľov na vytvorenie reťaze spolupatričnosti
Bratislavské Staré Mesto vyzýva obyvateľov na vytvorenie reťaze spolupatričnosti. Vytvorená by mala byť z textilných sŕdc ozdobených rôznymi technikami, zapojiť sa môžu všetky vekové kategórie.
viac
11.11.2021
Vianočné trhy v mestách na Zemplíne nebudú
Vianočné trhy na námestiach okresných miest na Zemplíne tento rok pre pandémiu nového koronavírusu nebudú, alebo sa uskutočnia len v obmedzenej podobe.
viac
11.02.2023
Mesto Michalovce poskytlo ľuďom bez domova kapustnicu
Mesto Michalovce poskytlo v piatok ľuďom bez domova kapustnicu. Počas zimných mesiacov im poskytuje dočasné krízové ubytovanie v stane na Staničnej ulici, pri ktorom dnes dostali teplé jedlo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %