Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
18.08.2023 08:25

Mesto nafukovaciu halu zatiaľ stavať nebude, nezískalo na ňu financie


Ilustračná snímka.


Nafukovaciu halu mesto Humenné zatiaľ stavať nebude. Keďže na jej realizáciu nezískalo finančné prostriedky z Fondu na podporu športu, verejné obstarávanie muselo zrušiť. Z tlačového referátu mestského úradu to uviedol Marián Škuba.


Podľa jeho slov naďalej hľadajú možné finančné zdroje na výstavbu multifunkčnej nafukovacej haly. Ak bude vyhlásená vhodná výzva, mesto sa do nej prihlási. "Uvažuje sa tiež so získaním finančných zdrojov z nového programového obdobia 2021 - 2027, ale čaká sa na vhodnú výzvu. V súčasnosti nevieme povedať, kedy by mohlo dôjsť k realizácii výstavby, všetko bude závisieť od termínu vyhlásenia novej výzvy," vysvetlil.

Keďže k vybudovaniu nafukovacej haly zatiaľ nedôjde, areál sa aj naďalej bude využívať ako doteraz. "V prípade, že sa v budúcnosti situácia zmení, bude to pre športový areál, kde je k dispozícii 11 tenisových kurtov, pridaná hodnota. Vybudovaním nafukovacej haly by sa mohla využívať časť areálu celoročne," doplnil Škuba.

Viacúčelová nafukovacia hala dlhá 36 metrov, široká 34 metrov a vysoká najviac 12, mala vzniknúť v časti tenisového areálu na Chemlonskej ulici. Celková predpokladaná hodnota zákazky predstavovala približne 290 000 eur bez DPH. V hale mali byť dve športové plochy s farebným odlíšením pre tenis, nohejbal, volejbal a bedminton. Súčasťou areálu malo byť aj športové vybavenie pre jednotlivé športy, siete a stĺpiky a osvetlenie haly.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2020
Malacky dostanú jeden a pol milióna eur na športovú arénu
Do Malaciek smeruje vysoká štátna dotácia. Vláda Slovenskej republiky odsúhlasila poskytnutie sumy 1 500 000 eur na výstavbu športovej arény.
viac
14.12.2023
Päťmiliónová štátna dotácia umožní dostavať novú hokejovú halu v Trenčíne
Vládna dotácia vo výške päť miliónov eur pre Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) umožní dokončiť stavebné práce na projekte Hokejovej akadémie. Po skončení výjazdového rokovania vlády v Trenčíne to v utorok (12. 12.) povedal predseda TSK Jaroslav Baška.
viac
21.12.2023
Mesto sa znovu pokúsi získať dotáciu na rekonštrukciu haly Milénium
Mesto Nové Zámky sa opakovane pokúsi získať dotáciu na rekonštrukciu športovej haly Milénium. Podanie žiadosti odsúhlasili mestskí poslanci na svojom decembrovom rokovaní.
viac
21.02.2024
Zástupcovia mimovládok protestujú proti zrušeniu dotácií v programe Ľudské práva
Výkonný výbor Komory mimovládnych neziskových organizácií protestuje proti zrušeniu dotačnej výzvy v programe Ľudské práva 2024. Informoval o tom predseda komory Marcel Zajac.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %