Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
11.10.2021 07:45

Mesto otvorilo v bývalej škôlke nové denné centrum pre seniorov


Ilustračná snímka: TASR


Mesto Michalovce otvorilo v poradí desiate denné centrum pre seniorov. Nachádza sa v objekte bývalej materskej školy na Vrboveckej ulici. Otvorenie sa uskutočnilo vo štvrtok 7. októbra. Informovala o tom tamojšia radnica.


Mesto s opravami budovy začalo v roku 2017. Postupne boli na objekte realizované stavebné práce, ktoré zahŕňali opravu strechy, fasády, elektrorozvodov, vodomernej šachty a hromozvodu. Ďalej boli vymenené okná, opravené steny, stropy, podhľady a schody, urobili sa nové omietky, v záhrade pribudol altánok. „V roku 2021 bolo centrum vybavené nábytkom. Celkové finančné náklady na zriadenie denného centra na Vrboveckej ulici predstavovali sumu 92.000 eur a boli hradené z vlastných zdrojov mesta,“ uviedol mestský úrad.       

Mesto Michalovce zabezpečuje ambulantnú sociálnu službu pre seniorov – denné centrum, v podstate ide o bývalé kluby dôchodcov. V dennom centre sa poskytuje sociálna služba počas dňa občanom, ktorí dovŕšili dôchodkový vek a osobám so zdravotným postihnutím. Centrá slúžia ako spoločenské strediská, sú miestom zábavy a odpočinku. Hlavným cieľom tejto činnosti je podnecovať aktivity seniorov, začleňovať ich do života spoločnosti a zbavovať ich pocitu osamelosti.       

Náklady na prevádzku a činnosť denných centier sú hradené z mestského rozpočtu a v priemere na jeden rok predstavujú podľa radnice 45.000 eur.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2018
Levickí seniori súťažili na olympiáde
V utorok 11. septembra 2018 sa v priestoroch mestského športového areálu stretli všetci aktívni seniori z mesta, aby si spoločne zmerali sily na 3. ročníku Športovej olympiády seniorov.
viac
15.03.2022
V Trenčíne po pandemickej prestávke opäť otvorili denné centrá pre dôchodcov
Po pandemickej prestávke otvorili v pondelok (14. 3.) v Trenčíne Denné centrum na Sihoti. Trenčianski seniori tak opäť majú možnosť stretávať sa pri spoločnom programe.
viac
04.08.2022
Vynovenú expozíciu ľudového rezbárstva v Babíne otvoria 21. augusta
Vynovené expozičné priestory ľudového rezbárstva v oravskej obci Babín v okrese Námestovo otvoria v nedeľu 21. augusta. Nachádzajú sa v zrekonštruovaných vnútorných priestoroch bývalej školy.
viac
15.11.2023
Dolnokubínske denné centrum na dva dni otvorí brány verejnosti
Dolnokubínske denné centrum na ulici Obrancov mieru si pripravilo pre verejnosť deň otvorených dverí. Uskutoční sa v stredu 15. a vo štvrtok 16. novembra od 10.00 do 18.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %