Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
11.11.2023 11:55

Mesto plánuje v mestských častiach vyzdobiť 22 vianočných stromčekov


Ilustračná snímka TERAZ.sk


Pred Konkatedrálou sv. Mikuláša na Hlavnej ulici v Prešove pracovníci Technických služieb mesta Prešov (TSmP) v utorok osadili 12 metrov vysoký vianočný stromček.


Pochádza z ulice Tarasa Ševčenka a stane sa dominantou tohtoročnej vianočnej výzdoby. Mesto plánuje tento rok vyzdobiť a rozsvietiť celkovo 22 vianočných stromčekov vo všetkých mestských častiach. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.         

Ako povedala, strom bol vysadený pred 30 rokmi a ponúkli ho obyvatelia bytového domu spomenutej ulice, keďže rástol veľmi blízko bytového domu. Už tradične ho rozsvieti sv. Mikuláš s deťmi počas slávnostného programu 6. decembra.         

Pre bezpečnosť návštevníkov centra mesta má vianočný stromček stabilný betónový základ, aby sa predišlo jeho pádu. Zaistený je drevenými klinmi.         

"Spolu so stromčekom postupne pribudne v centre mesta už aj vianočná výzdoba. Prešovčanov a všetkých návštevníkov nášho mesta aj tento rok potešia svetelné inštalácie v Južnom parku. Svietiť bude 3D anjel, kvety, ľadové kryštály i vianočné gule, na ktoré sú návštevníci prešovských vianočných trhov zvyknutí," doplnila Šitárová s tým, že výzdoba v meste bude ladená v zlatých farbách v kombinácii s briliantovou bielou.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2016
Finálne riešenie parkovacej politiky bude výhodné pre Bratislavčanov
V utorok (18. októbra) sa uskutočnilo zasadnutie Komisie dopravy a informačných systémov, na ktorom poslancom mestského zastupiteľstva a členom komisie primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a experti hlavného mesta a spoločnosti Deloitte predstavili model fungovania parkovacieho systému v Bratislave.
viac
03.03.2017
V mestských častiach nadobúdajú účinnosť VZN o rozvojovom poplatku
Vo väčšine mestských časti Bratislavy vstúpilo 1. marca do platnosti všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o miestnom poplatku za rozvoj. Zavedenie rozvojového poplatku prijali v predchádzajúcich dvoch mesiacoch zastupiteľstvá všetkých mestských častí s výnimkou Podunajských Biskupíc.
viac
07.12.2018
Pred úradom PSK rozsvietili vianočný stromček
Dominantou Námestia mieru v Prešove je od 6. decembra vyzdobený vianočný stromček. Postaral sa o to úrad Prešovského samosprávneho kraja, ktorý chce aj týmto spôsobom prispieť k sviatočnému adventnému času a najkrajším sviatkom v roku.
viac
08.11.2023
Vianočný smrek už krášli centrum Prešova
Pred Konkatedrálou sv. Mikuláša už pracovníci TSMP, a.s. osadili krásny vianočný stromček. Pochádza z Ulice Tarasa Ševčenka a stane sa dominantou tohtoročnej vianočnej výzdoby v Prešove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %