Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
08.11.2023 11:50

Vianočný smrek už krášli centrum Prešova


Snímka zdroj: PIS.sk


Pred Konkatedrálou sv. Mikuláša už pracovníci TSMP, a.s. osadili krásny vianočný stromček. Pochádza z Ulice Tarasa Ševčenka a stane sa dominantou tohtoročnej vianočnej výzdoby v Prešove.


Tohtoročným vianočným stromčekom Prešova sa stal 12-metrový smrek obyčajný. Zdá sa však, že jeho šťastným číslom je tridsiatka. Smrek pochádza z ul. Tarasa Ševčenka č. 30, má 30 rokov a peknou symbolikou navyše je, že je vysadený v roku, keď si aj Slovenská republika pripomína 30. výročie svojho vzniku. 

Vianočný stromček ponúkli mestu obyvatelia bytového domu na Ul. T. Ševčenka 30, keďže rástol veľmi blízko bytového domu. No, vzhľadom na to, že zodpovedal požiadavkam na vianočný stromček, má jeho príbeh napokon šťastný koniec. Spoločnosť Technické služby mesta Prešov, a.s. smrek po výrube umiestnila pred Konkatedrálu sv. Mikuláša a stane sa tohtoročným symbolom prešovských Vianoc. 

Vianočný stromček v centre mesta Prešov už tradične rozsvieti Svätý Mikuláš s deťmi počas slávnostného programu na Hlavnej ulici dňa 6. 12. 2023.

Pre bezpečnosť návštevníkov centra mesta má vianočný stromček stabilný betónový základ, aby sa predišlo jeho pádu. Zaistený je drevenými klinmi.

Spolu so stromčekom postupne pribudne v centre mesta už aj vianočná výzdoba. Prešovčanov a všetkých návštevníkov nášho mesta aj tento rok potešia svetelné inštalácie v Južnom parku. Svietiť bude 3D anjel, kvety, ľadové kryštály i vianočné gule, na ktoré sú návštevníci prešovských vianočných trhov zvyknutí. Výzdoba v meste Prešov bude ladená v zlatých farbách v kombinácii s briliantovou bielou.

Mesto Prešov plánuje tento rok vyzdobiť a rozsvietiť celkovo 22 vianočných stromčekov vo všetkých mestských častiach.

Autor: (ts-mesto Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2018
Pred úradom PSK rozsvietili vianočný stromček
Dominantou Námestia mieru v Prešove je od 6. decembra vyzdobený vianočný stromček. Postaral sa o to úrad Prešovského samosprávneho kraja, ktorý chce aj týmto spôsobom prispieť k sviatočnému adventnému času a najkrajším sviatkom v roku.
viac
11.11.2019
Mesto spoplatní parkovanie okrem centra mesta i na sídliskách
Mesto Prešov bude mať 17 zón regulovaného parkovania. Ako uviedol pre TASR hovorca mesta Vladimír Tomek, regulované parkovanie v Prešove funguje už od roku 2008, keď vznikla centrálna mestská zóna. Zatiaľ je regulácia statickej dopravy zavedená iba v centre mesta. Po novom sa rozšíri aj na sídliská.
viac
05.05.2020
Prešovské dobrovoľnícke centrum spustilo ekologickú kampaň
Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) spustilo v uplynulých dňoch kampaň s názvom Nadýchni sa, ktorej cieľom je pomôcť prírode a životnému prostrediu. Jej partnerom je Regionálne centrum ochrany prírody v Prešove.
viac
11.11.2023
Mesto plánuje v mestských častiach vyzdobiť 22 vianočných stromčekov
Pred Konkatedrálou sv. Mikuláša na Hlavnej ulici v Prešove pracovníci Technických služieb mesta Prešov (TSmP) v utorok osadili 12 metrov vysoký vianočný stromček.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %