Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
27.02.2023 12:35

Mesto pokračuje v obnove hotela Ďumbier kompletnou rekonštrukciou izieb


Snímka zdroj: (Mesto Brezno).


Po minuloročnej obnove fasády, strechy, žľabov, výmene 20 okien a nasvietení hotela Ďumbier mesto Brezno pokračuje v rekonštrukcii jednej zo svojich dominánt.


Začalo s renováciou interiéru, najmä izieb a spoločných komunikácií s dôrazom na navýšenie ubytovacích kapacít. Informovala o tom samospráva na svojom webe.

Práce vykonávajú zamestnanci Lesov mesta Brezno a Technických služieb (TS). Ako prvé prišli na rad búracie práce a čistenie izieb.

"Urobíme nové stierky a elektrorozvody, zrenovujeme tiež kúpeľne, kde budú nové rozvody, obklady a zariadenie. Rekonštrukcia prebieha po etapách a renovovať budeme aj priľahlé chodby," priblížil riaditeľ TS Lukáš Jeremiáš. Hotel neskôr čaká aj výmena tepelných rozvodov, kotolne a projekcia nového výťahu v starej časti.

"Aj napriek neľahkej dobe a obmedzeným financiám v mestskom rozpočte, snažíme sa práve prostredníctvom našich organizácií vo vlastnej réžii o čo najefektívnejšie nakladanie s každým eurom. Vďaka ich práci počas samotnej rekonštrukcii, dochádza k úspore finančných prostriedkov v porovnaní s komerčnými stavebnými spoločnosťami," konštatoval na sociálnej sieti brezniansky primátor Tomáš Abel.

Hotel Ďumbier bol postavený v roku 1910 v secesnom umeleckom a architektonickom slohu podľa projektu budapeštianskych architektov Fabiána Wannenmachera a Miklósa Führera.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2016
Magistrátu sa darí mesto finančne ozdravovať popri miliónových investíciách
Ak v rebríčku hospodárenia slovenských miest podľa inštitútu INEKO patrilo horehronskej metropole v rokoch 2010 až 2014 miesto v prvej desiatke najzadlženejších miest na Slovensku, nové vedenie samosprávy začalo nelichotivú štatistiku meniť hneď od začiatku svojho pôsobenia.
viac
07.04.2021
Majitelia i užívatelia objektov v pamiatkovej zóne Brezna môžu žiadať o dotáciu
Mesto Brezno na svojom webe zverejnilo začiatkom apríla výzvu na podávanie žiadostí o dotáciu na tento rok z účelového fondu z rozpočtu mesta v zmysle všeobecne záväzného nariadenia (VZN).
viac
06.10.2022
Mesto začalo s obnovou vonkajších priestorov historického hotela Ďumbier
Mesto Brezno začalo s obnovou vonkajších priestorov historického objektu hotela Ďumbier. Postupne príde na rad rekonštrukcia interiéru, revitalizácia nádvoria a rozšírenie služieb hosťom. Predpokladaný čas realizácie začiatočných prác je tri mesiace.
viac
04.12.2023
Trh regionálnych produktov opäť zavítal do Mestského hotela Ďumbier
Aj tento rok mohla široká verejnosť zavítať do priestorov hotela Ďumbier, ktorý po druhýkrát hostil regionálnych producentov a ich výrobky na zrhu regionálnych výrobkov, v závere ktorého sa uskutočnilo slávnostné odovzdávanie certifikátov novým držiteľom značky ,,Regionálny produkt Horehronie".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %