Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.03.2019 08:05

Mesto prijíma žiadosti o umiestnenie letnej terasy celoročne


Ilustračná snímka TASR


Michalovská samospráva prijíma žiadosti o umiestnenie letných terás v meste celoročne. Vlani ich evidovala približne 20. TASR o tom informovala Adela Vojnová z radnice.


Povoľované sú od 1. marca do konca novembra kalendárneho roka. Žiadosti o zriadenie letnej terasy schvaľuje odbor výstavby, životného prostredia a miestneho rozvoja. Pripojiť k nej treba rozhodnutie z regionálneho úradu verejného zdravotníctva, vizualizáciu a opis letnej terasy, tiež technickú správu.       

Každá letná terasa je podľa Vojnovej viazaná na stálu prevádzku. Umiestniť ju je možné podľa pokynov povoľujúceho orgánu a správcu pešej zóny. "Medzi priečelím budovy a terasou musí byť zachovaná šírka pešieho koridoru minimálne 2,25 metra. Musí spĺňať hygienické a bezpečnostné predpisy, ako aj estetické hľadisko. Musí mať podlahu, ktorá vylúči umiestnenie stoličiek a stolov priamo na dlažbu," priblížila podmienky s tým, že pri realizácii letnej terasy a s ňou súvisiacim technickým vybavením nesmie dôjsť k žiadnym zásahom do dlažby a prvkov drobnej architektúry.       

Mesto podľa jej ďalších slov do vizualizácie terás nezasahuje, počas ich prevádzkovania však musí byť verejné priestranstvo v ich okolí udržiavané v čistote. Spomenula vzdialenosť približne piatich metrov od objektu.       

V metropole Zemplína onedlho začnú fungovať aj fontány. Sfunkčniť by ich mali v máji a spríjemňovať pobyt obyvateľom i návštevníkom budú do jesene.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2019
Prevádzkovatelia letných terás musia požiadať o ich umiestnenie
Záujemcovia o prevádzkovanie letných terás v centre Prešova musia radnicu požiadať o ich umiestnenie. Fungovať začnú od 1. mája. Žiadosti o exteriérové sedenie je podľa tlačového referenta Mestského úradu v Prešove Milana Grejtáka potrebné podať minimálne 30 dní pred ich otvorením.
viac
12.05.2020
Podnikateľom znížia alebo odpustia platby za letné terasy
V najbližších dňoch sa chystá mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, kde chce primátor Ján Nosko predložiť poslancom návrh na zníženie platieb za letné terasy o 80 percent.
viac
18.05.2020
Staré Mesto je ochotné odpustiť maximálne 50 percent z dane za terasy
Bratislavská mestská časť Staré Mesto je ochotná odpustiť gastronomickým prevádzkam a kaviarňam maximálne 50 percent z dane za užívanie verejného priestranstva pre terasy na jej pozemkoch v centre hlavného mesta.
viac
15.04.2021
Poprad aj v tomto roku odpustí podnikateľom poplatky za terasy
Mesto Poprad aj v tomto roku odpustí podnikateľom poplatky za terasy. Cieľom je zmiernenie negatívnych sociálno-ekonomických dôsledkov pandémie ochorenia COVID-19.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %